Gözden kaçırmayın

O kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmışO kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış


Üçüncü duruşmada da her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Davanın bir sonraki duruşması 10 ağustosta yapılacak.

Özel Trakya Bakım Merkezi’nde hasta bakıcı şiddetine maruz kalan 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan yaşam mücadelesi verirken, darp olayının iki tutuklu sanığı Mehmet C. B. ve Murat S., 19 Temmuz’da üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

GEÇTİĞİMİZ HAZİRAN AYINDA TANIKLAR DİNLENMİŞTİ

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan ve Çerkezköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Murat S. ve Mehmet C. B., Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile katılmıştı. Avni Kılıçaslan’ın kızı Hande Orak ve damadı İlhan Orak’ın da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurum avukatı Celal Anıl Serbest de müşteki sıfatıyla katılmıştı. 7 yıldır Trakya Bakım Merkezi’nde kalan Şaban İ. ile kurum çalışanlarından Sevda Y., Neşe K., Aylin A. da mahkemede tanık olarak dinlenmişti.

SEGBİS İLE KATILDILAR

Geçtiğimiz Haziran ayında görülen duruşmanın ardından, mahkeme 19 Temmuz’a ertelenmişti. 19 Temmuz’da görülen duruşmada, bir önceki duruşmada Avni Kılıçaslan için hastaneden istenen rapor mahkemeye ulaşmazken, tanık olarak Hilal M. İsimli bakım merkezi çalışanı da mahkeme tarafından dinlendi. Davanın tutuklu sanıkları duruşmaya yine SEGBİS ile katıldı. Yapılan duruşmanın ardından tutuklu her iki sanık Mehmet C.B. ve Murat S.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Yeni duruşma için 12 Ağustos Pazartesi günü saat: 10.00’a tarih verildi.

CİHAZLARA BAĞLI YAŞIYOR

Uğradığı şiddet olayından bugüne kadar hastanede yoğun bakımdaki tedavisi süren Avni Kılıçaslan halen konuşamadığı ve Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği belirtildi. Ailesi, Avni Kılıçaslan’ın, cihazlara bağlı olarak yaşam mücadelesi vermeye devam ettiği kaydetti.

Haber / Şaban KARDEŞ