Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Saat 11.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan  Bulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Burak Dinç, siyasi parti ilçe başkanları,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, şehit aileleri  ve askeri erkan katıldı.

 

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Tugay Komutanı Tank Kurmay Albay Erkan  Bulut, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız  okundu.

 

EN KUTSAL EMANET OLARAK KORUNACAKTIR

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Bugün burada 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle toplandığımız bu anlam dolu günde; Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna, hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü'nü kutlamanın bir kez daha derin heyecanı içerisindeyiz. 103 yıl önce, başkomutan, Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki kahraman Türk ordusu, Anadolu'da Türk varlığını sona erdirerek kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci Yunan ordusunu Sakarya Meydan Muharebesi’nde hezimete uğratmış, Yunan ordusu çareyi savaş meydanlarından kaçmakta bulmuştur. Kurtuluş Savaşı Anadolu'da Anadolu'nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin yolunu açmıştır. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

ŞEREF GÜNÜDÜR

Yarlıgan, “ Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e Türk milletı adına 'Mareşal'lik rütbesi ve gazilik unvanı tevdii edilmiştir. 19 Eylül İstiklal Savaşı, gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs Barış Harekatı gazilerimizin, asker, polis, sivil tüm muharip gaziler ve malul gazilerimizin şeref günüdür. Kahraman gazilerimiz; sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın karşılığı olamaz. Sizler devletin, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil Türk milletinin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz. Türk tarihine altın sayfalar yazdırdınız, gönderde çekili bir bayrağımız üzerinde yaşadığımız bir vatanımız varsa bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz” dedi.

SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Yarlıgan, “ Ülkemiz bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olmuştur. Bilinmelidir ki halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyesi Gazi Hüseyin Özsoy günün anısına şiir okudu.Cumhuriyet meydanındaki programın ardından şehit aileleri, gaziler ve aileleri Çerkezköy Kaymakamlığı misafirliğinde Çerkezköy’de bir restaurantta protokol üyeleriyle birlikte öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Haber/Faik Onur KAYA