Gözden kaçırmayın

O kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmışO kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış

Avşar, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan’a özetle şunu soruyoruz, AKP’li belediyelerle SGK borçları için yapılan mahsuplaşmada 1 liralık arsa 5 liraya veya daha fazlasına sayıldı mı? Yine söz konusu mahsuplaşma işleminde imar planında Cami, Okul, Hastane olarak gözüken arazilerinde borç karşılığında kabul edildiği doğru mudur?  Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti grup toplantısında; "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyelerimiz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesinler. Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır” şeklinde beyanda bulunmuştu. Bu açıklama üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığının çalışmalara başladığı belediyelere borç tahsilatı için gerekli tebligat işlemlerini yapıldığı açıklandı. Bunula birlikte kamuoyunda Bakanlığın AK Partili belediyelerin SGK prim borçlarına karşılık arsa-arazi kabul ettiği hatta hastane, okul, cami vb. sosyal donatı alanlarına ayrılan yerleri satın alarak borca karşı mahsuplaştıkları çokça konuşuldu” dedi.

 

AÇIKLAMALARI REDDETTİ

 

Milletvekili Avşar, “Sayın Bakan çıktığı bir televizyon programında konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; “Biz aslında burada Sosyal Güvenlik Kurumu olarak belediyelerin sigorta primlerinin ödenmesi noktasında belediyelerimizle her türlü iş birliğine açığız. Burada yalnız kamuya tahsis edilmiş yerler, Cami, Hastane, Okul gibi arsaları asla kabul etmiyoruz. Öyle bir şey olamaz, zaten geçmişte de olmadı. Bu yanlış bir bilgidir, kamuoyunu yanıltmak demektir” diyerek bu açıklamaları reddetti. Bakan sözlerine şöyle devam etti; "Biz burada özellikle belediyelerimizin bize sunduğu gayrimenkulleri tabii ki kabul ediyoruz. Yani bunun yanında biz ödeme planlarımızı gerçekleştirirken tahsilat yöntemleri içerisinde gayrimenkulleri, menkulleri olabilir. Bizimle oturup bir masa etrafında değerleme usulüne uygun olarak borçlarına karşılık trampa yapabiliyoruz. Biz burada SGK olarak her türlü çözüme açık olduğumuzu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

 

BAKAN IŞIKHAN’A SORDU

 

Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, Bakan Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle, “Bugüne kadar hangi belediyeden ne kadar arsa satın alındı? Bu alım-satım işlemleri hangi değerleme yöntemiyle, nasıl yapıldı? Söz konusu işlemler hangi mevzuat hükümlerine dayanılarak gerçekleştirildi? Bu işlem sonucunda satışı gerçekleştirilen arsaların toplam bedeli ne kadardır? Konu hakkında kamuoyunu bilgilendirecek misiniz? Söz konusu borca karşı aynı usulle muhalefet belediyeleriyle bir alım-satım işlemi yapılmış mıdır? Bu hususta belediyeler tarafından size yapılan bir başvuru bulunmakta mıdır? Konu hakkında bir çalışmanız var mıdır?  Bu süreçle ilgili özel sektörün ve diğer kurum ve kuruluşlarının temsil edildiği, ilgili teknik personelin bulunduğu, tarafsız ve kamu yararını gözeten bir değerleme komisyonunuz var mıdır? Şayet varsa söz konusu değerleme komisyonu kararıyla yapılan işlemlerin raporlarını şeffaflık açısından kamuoyunun erişimine açmayı düşünüyor musunuz” sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN