Gözden kaçırmayın

O kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmışO kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış

Yapım çalışmaları hızla devam eden santralin, yıllık 2.822.000 kWh temiz enerji üretimiyle önemli bir enerji kaynağı olacağı ifade edildi.

 

GELECEĞE DOĞRU ÖNEMLİ BİR ADIM

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Ayrıca, yıllık yaklaşık 1238 ton CO2 emisyonunun önlenmesine katkıda bulunacak ve bu da 61.942 ağacın dikimine eşdeğer bir çevresel fayda sağlayacak. Bahse konu proje, temiz enerji kullanımı ve çevre koruma konusunda önemli bir katkı sunacak Büyükşehir Belediyesi, daha önce bu anlamdaki ilk yatırımını Süleymanpaşa ilçesinin Karacakılavuz Mahallesi’nde bulunan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinde hayata geçirmişti. Şimdi ise Ergene'de sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli bir adım atıyor” şeklinde konuştu.

 

YÜCEER İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte proje alanını ziyaret edip yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, teknik personelden gelinen son durum ile ilgili bilgiler aldı.

 

“GELECEĞİN TEKİRDAĞ’INI PLANLIYORUZ”

 

“Temiz Çevre, Sağlıklı Yarınlar” sloganıyla geleceğin Tekirdağ’ını planladıklarını ifade eden Candan Yüceer, “Bu projeyle hem enerji maliyetlerimizi düşürecek hem de çevreye olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Güneş enerjisi santralimiz, yıllık 2.822.000 kWh temiz enerji üretimiyle çevre dostu bir çözüm sunarken, yaklaşık 1238 ton CO2 emisyonunun önlenmesine de katkıda bulunacak. Bu da 61.942 ağacın dikimine eşdeğer bir çevresel fayda sağlayacak. Amacımız, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Tekirdağ yaratmak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN