Gözden kaçırmayın

Şarköy’de Uluslararası 9.Resim Sempozyumu gerçekleştirildi Şarköy’de Uluslararası 9.Resim Sempozyumu gerçekleştirildi 

Deniz suyu kalitesi, plaj temizliği, cankurtaran hizmetleri, duş, soyunma kabinleri, tuvalet imkânları, engelsiz plaj erişimi, çevre yönetimi ve eğitimi gibi 33 kriterin tamamının yerine getirilmesi ile elde edilen Mavi bayraklı plaj unvanı, turizm için büyük bir öneme sahip.

 

MAVİ BAYRAKLAR, 33 KRİTER YERİNE GETİRİLEREK ALINDI

 

Şarköy’de bulunan 8 plaj, istenilen 33 kriteri yerine getirerek 2024 yılı için mavi bayrak ödülüne layık görüldü. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ve Türkiye temsilcisi TÜRÇEV'in denetimlerinden tam not alınarak kazanılan bu prestijli ödülün gururu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törende vatandaşlarla paylaşıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Özlem Yıldız törenin açılış konuşmasında, Şarköy’ün 8 plajının mavi bayrak alım süreci ile ilgili detayları ve yapılan çalışmaları paylaştı.

 

 

TEKİRDAĞ’IN TURİZM CENNETİ

 

Törende bir konuşma yapan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da, Şarköy’ün Tekirdağ’ın turizm cenneti olduğunu belirterek, bu konuda kararlılığını ortaya koyan ve mavi bayraklı plajların sayısını artırarak hizmete sunulmasında büyük emeği olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e teşekkür etti.

 

 

 “MAVİ BAYRAK KALİTE DEMEK, ÇEVRE ÖDÜLÜ DEMEK”

 

Mavi bayraklı plajların turizm için büyük bir öneme sahip olduğunu ve çok zor elde edildiğini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Marmara’nın en güzel mavisine sahip Tekirdağ’ımızın mavi bayraklı plajlarının sayısını 6’dan 8’e çıkarmış olmanın mutluluğunu bugün burada hep birlikte paylaşıyoruz. Mavi Bayrak; temizlik, hijyen, güven, kalite, konfor, engelsiz hizmet ve güveni ifade eder. Bu bayrak bir kalite belgesidir, bir çevre ödülüdür. Su kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve güvenlik konularında 33 kriteri başarıyla yerine getirerek mavi bayrak almaya hak kazandık. Marmara’ya mavi bayrak dikmek hiç kolay değil. Biz zoru başardık ama birlikte başardık. Ama sizlerde koruyup kollayarak sahip çıkacaksınız” dedi.

 

 

“HİZMET STANDARTLARIMIZI DA YÜKSELTİYORUZ”

 

Yüceer, “Mavi bayraklı plajlarımızın sayısını artırırken hizmet standartlarımızı da yükseltiyoruz. Kurtarma botlarıyla görev yapan cankurtaranlarımız, plajlarımızı daha güvenli hale getiriyor. Plaj hizmetlerimizden özel gereksinimli bireylerimizin de yararlanabilmesi için gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu güzel yaz günlerinde hem Tekirdağlı hemşehrilerimiz hem de kentimize gelen vatandaşlarımız, plaj hizmetlerimizden en güzel şekilde yararlanıyor. Kalite standartlarımızı yükselterek mavi bayraklı plajlarımızda vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki, bu hizmetlerimiz Tekirdağ’ımızın sahil turizminin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Halkımızın güvenli, temiz ve erişilebilir plajlarda keyifli vakit geçirebilmesi için tüm imkânları seferber etmeye devam ediyoruz. Engelsiz plaj olanakları, cankurtaran hizmetleri, duş, soyunma kabinleri ve tuvalet imkânları ile her daim özenli ve temiz tutulan plajlarımızda, temiz deniz suyu ile birlikte mavi bayrak standartlarını korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

ŞARKÖY’E İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ SÖZÜ

 

Candan Yüceer, “Temiz Çevre, Temiz Kumsallar sloganıyla halkımızın da bu başarının devamlılığına katkıda bulunmasını istiyoruz. Mavi bayraklı plajlar, Tekirdağ halkının ve tüm ziyaretçilerin huzur içinde vakit geçirebileceği güvenli alanlar olmaya devam edecek. Önümüzdeki süreçte Ereğli’den Şarköy’e kadar uzanan 133 km’lik sahil şeridimizde bütün plajlarımızı mavi bayraklı hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Önümüzdeki aylarda Şarköy’ümüz için, temiz deniz için İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kurma adına çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bunun sözünü buradan vermek istiyorum. Mavi bayraklı plaj sayımızı daha da artırarak turizm cenneti bir kent oluşturma adına çalışmalarımızı aynı kararlılık ve azimle sürdüreceğiz. Sözün özü şudur ki, halkımızın ihtiyaçları, talepleri ve hak edilen değerler ölçüsünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışanlarımızla birlikte sizlerin yanında olacağız. Çevremiz, doğamız bizim için çok kıymetli. Halkımızın hak ettiği tüm hizmetlerle birlikte şehrimizi marka kent yapmak için gece gündüz çalışacağız. Mavi bayrakların alınmasında emeği geçen katkı sunan tüm birimlere yürekten teşekkür ediyorum. Bu ilk değil son da olmayacak, devamı gelecek. Mavi bayraklı plajlarımız tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

 

MAVİ BAYRAKLAR GÖNDERE ÇEKİLDİ

 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve diğer protokol üyeleri ile birlikte alkışlar eşliğinde mavi bayraklar temsili olarak göndere çekildi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN