Gözden kaçırmayın

Mahallelinin su isyanı: Banyo yapamıyoruzMahallelinin su isyanı: Banyo yapamıyoruz

 

Her yıl tekrar eden ve doğal yaşamı, şehirleri, içindeki binlerce canı tehdit eden yangınlar ülke genelinde devam ediyor. Yazın gelmesiyle yangın kabusu ülkenin dört bir yanını sardı. Her yıl ciğerlerimiz yanıyor, ülke genelinde çıkan orman ve kırsal yangınlarına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Herkes çıkan yangınlarla sarsılırken, nasıl bir çözüm bulunacağı ise merak ediliyor.

ANIZ YANGINLARI İYİDEN İYİYE ARTTI

Türkiye’nin dört bir yanında medyana gelen anız ve orman yangınlarına Bölgemizde de çok sayıda yangın ekleniyor. Trakya’da özellikle anız yangınlarındaki artışlar dikkat çekiyor. Neredeyse her gün otluk alan ve biçilmiş tarlalarda çıkan yangınlar korkuya neden oluyor. Vatandaşların yangın konusunda dikkatli olmaya çağıran yetkililer daha fazla dikkat istiyor.

 

ÇERKEZKÖY’DE YİNE DERE YANGIN

Çerkezköy’de de dere kenarında çıkan yangın, ağaçlara da sıçradı. Çerkezköy’de dere kenarındaki otluk alanda başlayıp ağaçlara sıçrayan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın Fatih Mahallesi’ndeki Çorlu Deresi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle dere kenarında bulunan otluk alanda yangın meydana geldi. Büyüyen yangın derenin yanı başında bulunan parktaki ağaçlara sıçradı. Yangını görenler durumu 112 Acil çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine yangın olduğu yere itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Gelen itfaiye ekiplerinin çalışması neticesinde yangın daha da büyümeden söndürüldü. Polis yangının çıkış nedeniyle ilgili tahkikat başlattı.

KAPAKLI’DA ANIZ YANGINI

Kapaklı’da da binaların yanı başındaki yaklaşık 30 dönümlük alanda çıkan anız yangını İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kapaklı Yeni Sanayi Sitesi mevkiinde bulunan biçilmiş buğday tarlasında nedeni henüz belirlenemeyen sebepten dolayı yangın meydana geldi. Olay yerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Neredeyse her gün bir veya birkaç anız ve otluk alan yangının çıktığı bölgemizde umarız vatandaşlar daha duyarlı, yetkililer daha ilgili olur ve bu yangınlar son bulur. Hafta sonunda polis ve jandarma ekipleri Valiliğin belirlemiş olduğu yerler dışında piknik yapıp mangal ateşi yakanlar hakkında denetim yapıp uyarılarda bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ