Gözden kaçırmayın

Tugay Kavşağı’ndaki trafik bilmecesini kim çözecek?Tugay Kavşağı’ndaki trafik bilmecesini kim çözecek?

Olay, Çerkezköy Kızılpınar Mahallesinde bir lisede okuyan kız öğrenci B.Y.’nin terör örgütü pkk’yı öven şarkıları dinleyip bu anları sosyal medya hesabında paylaşmasıyla başladı. Videoda, PKK’ya övgüler yağdıran ve örgütle ilgili destekleyici ifadeler kullanan B.Y.,’ Bakın bakın TC’nizde haykıra haykıra söylüyorum. Sokaklarda yoksunuz’ notunu paylaştı. Bu paylaşım, kısa süre içinde viral hale geldi ve birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.

 

JANDARMA’DAN KAÇAMADI

Videonun geniş bir kitle tarafından görülmesi ve tepki toplamasının ardından, sosyal medya kullanıcıları durumu yetkililere bildirdi.

 

 

İhbarlar doğrultusunda Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı harekete geçti ve B.Y.’yi kısa sürede gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde, B.Y.’nin terör örgütü PKK’nın propagandasını yaparak, bu tür içerikleri sosyal medya üzerinden yaydığı belirlendi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kendisine ait sosyal medya hesabından birçok video paylaşarak terör örgütü propagandası yapan lise öğrencisi B.Y hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Çerkezköy Kaymakamlığı da lise öğrencisi hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ