Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a incelemelerinde; Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım, Çerkezköy Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da eşlik etti.

“8 MİLLETVEKİLİNDEN HİÇBİRİ ÇERKEZKÖY'ÜN KANAYAN YARASINA PARMAK BASMIYOR”

Özellikle sabah giriş saatlerinde ve akşam saatler 15.00’i gösterdiğinde Tugay Kavşağı'nda trafik adeta tıkanma noktasına geliyor. Yaklaşık 5 bin öğrenci Ambardere Okullar Bölgesi’nde bulunan 5 okula servis araçlarıyla taşınırken, öğrencilerin minibüs çilesi bir tarafa, Tugay Kavşağı’nda gerek ışıklardan gerek çevre yolundaki trafikten okula ulaşmak, okuldan eve ulaşmak neredeyse imkansız hale geliyor.  Tekirdağ’ın 8 milletvekili olduğunu söyleyen vatandaşlar, “8 milletvekilinden hiçbiri Çerkezköy'ün kanayan yarasına parmak basmıyor. Her gün sorun, her gün problem. Ama hiçbir tane milletvekilimiz buradaki bu çileyi meclis kürsüsünde dile getirmiyor. Karayolları mı yapacak? Büyükşehir mi yapacak? Çerkezköy Belediyesi mi yapacak? Nasıl bir düzenleme yapılacak bilmiyorum ama kilometrelerce araç kuyruğu var. Tekirdağ’ın 8 milletvekiline sesleniyoruz, ‘Lütfen Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşün’” diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

“VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARTIYOR”

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah ve akşam saatlerinde okul ve giriş çıkış saatlerinde Tugay Kavşağı’nda tıkanan trafiği tanzim etme çabası gösterdiğini söyleyen vatandaşlar “Akşam saatlerinde burası yaşanmaz oluyor. Gerçekten vatandaşı çileden çıkartıyor” dedi.

AKAY DURUM TESPİTİ YAPTI

Tugay Kavşağı’ndaki trafik sorununu yerinde inceleyen ve Gündem Özel programının canlı yayın konuğu olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir durum tespiti için buradayız. Bugün Ambardere okullar bölgesindeki nüfus arttıkça, Ambardere'de yeni okullar açıldıkça, zamanında Karayollarının imar planı varken hiçbir önlem almadan yapmış olduğu dış yol, zaman içerisinde bu noktaya geldi. Ambardere okullar bölgesi 5 bine yakın öğrencinin olduğu bir eğitim alanı. Dolayısıyla buranın bugünkü nüfusunu bir kat daha arttıracak demek” şeklinde konuştu.

 

 

“TUGAY KAVŞAĞI TIKANIYOR”

Akay, “Karayollarının bir kere daha Tugay Kavşağı’ndaki vaziyeti, buradaki durumu görmelerini gözetlemelerini istiyorum. Tabi ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nde, ulaşım ana planında, buradaki Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'ni, Necmettin Erbakan Caddesi'ne bağlayan alan ile ilgili, bir çalışmayı görmesi, gözlemlemesini istiyoruz. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak ulaşımla ilgili talepleri ilgili kurumlara iletmek gibi sorumluluğumuz var. Şu anda hali hazırda gördüğümüz hem Çerkezköy'ün Hükümet Caddesi'nden Tugay Kavşağı’na gelip, okullar bölgesine gitmek isteyen, aynı zamanda hem İstanbul istikametinden, hem de Cumhuriyet Mahallesi'nin yeni kavşağından, yine sabah trafiğiyle Kapaklı istikametine gitmek isteyen vatandaşların araç yoğunluğundan Tugay Kavşağı tıkanıyor. Önümüzdeki birkaç yıllık süre zarfında buradaki nüfus, Ambardere nüfusu ve okullar bölge nüfusu arttıkça, şu an yaşadığımız sorun daha da katlanmaz hal alacak. Bu durumu hem kamuoyuna duyurmak, hem de ilgili kurumlara iletmek adına hem bu görüntüleri, hem de taleplerimizi ileten tüm yazışmaları, tüm tahkikleri bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“KARAYOLLARI ÇERKEZKÖY’Ü KARANLIĞA MAHKUM EDİYOR”

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ulaşamadıklarını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Karayollarına herhangi bir şey anlatabilen birisi var mı bilmiyorum. Tugay Kavşağı’na isterseniz gece gelelim, burada gece yayını yapalım. Karayolları Çerkezköy’ü karanlığa mahkum ediyor. Çerkezköy-Çorlu yolunda yine aydınlatmayı görmek istemeyen bir karayolları var. Maalesef hiçbir sorumluluğu üzerine almayan bir kurumdan bahsediyoruz. Ama biz susmadan Çerkezköy'ün hakkını o karayollarına teslim etmek için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Tugay Kavşağı’nda yaşanan sorunu görmezden gelmeden buraya bir çözüm arayışına girmek zorunda olduğunun altını çizen Vahap Akay, “Girmiyorlarsa her dakika bunu hatırlatmak da benim vazifem” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN BEKLEYECEK TAKATİ KALMADI”

Akay, “Ulaşımla ilgili son on yılda tabii ki büyükşehir belediyesi işler yapmıştır ama genel hatlarıyla maalesef kalıcı çözümler getirmek yerine biraz günübirlik sorunu çözmüşlerdir. Orada görev yapan daire başkanları dahil olmak üzere günübirlik çözümlerle sıkıntıları maalesef bugünlere kadar taşımışlardır. Bu bir içsel eleştiridir. Dolayısıyla bu saatten sonra bugüne kadar yapılan eksiklikleri kenara koyarak söylüyorum, bundan sonra Çerkezköy'ün bu noktada bekleyecek takati yoktur” dedi.

 

“MUTLAKA BİR ÇÖZÜME KAVUŞUR”

Gündem Özel’e konuk olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ise, “Çerkezköy’de bu sene ilk defa bir aktarma sistemi uygulanıyor. Tek biletle gidiliyor. 30 dakika içerisindeki ikinci binişte ücret ödenmiyor okullar bölgesinde.  Vatandaş geçmişte olduğu gibi şu anda da tek arabayla tüm mahallelerden gitmeyi talep ediyor. Ama şimdi kilometreye, yolun yoğunluğuna baktığımız zaman bu sıkışıklıklar ortaya çıkıyor. Büyükşehir sorunu kendi araçlarını koyarak, Kaymakamlık Binası önünden de aktarma sistemini uyguladı. Ama bu durumun daha sonra tekrar gözden geçirilerek değerlendirme yapılacağını düşünüyorum. Çok zor bir olay değil. Mutlulukla bir çözüme kavuşur” dedi.

“SERVİS YOLU ÜRETMEMİZ LAZIM”

Başkan As, “Toplu taşıma sayısının yeterli olduğu kanısındayım ama özellikle servis saatlerinde alternatif yollar üretmemiz gerekiyor. Servis yolu üretmemiz lazım. Alternatif yolu üretmemiz lazım ki hem trafik yoğunluğunu azaltalım hem de gerçekten servise binecek arkadaşları rahatlatmamız gerekiyor. İnşallah yeni yeni servis yolları üreterek konuyu çözüme kavuşturma konusunda destek verileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Haber / Faik Onur KAYA