Gözden kaçırmayın

Sınav Koleji Çerkezköy’de eğitim ve öğretime başladıSınav Koleji Çerkezköy’de eğitim ve öğretime başladı

Sosyal medya hesabından terör örgütü pkk’yı destekleyici şarkılarını sokakta dinlediği görüntüleri düştüğü notu da ekleyerek paylaşıp Türkiye gündemine oturan 16 yaşındaki lise öğrencisi Büşra Yılmaz, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen lise öğrencisi, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Evde arama yapan jandarma ekipleri gördükleri ve izledikleri karşısında şaşırırken, Büşra Yılmaz’ın evinde Türk Bayrağı ve Atatürk resimlerinin olması dikkat çekti.

 

“VİRAL OLMAK İÇİN YAPTIM”

Olayın ardından başta ailesi ve çevresi tarafından yaptığı paylaşımlar nedeniyle tepki çeken lise öğrencisi Büşra Yılmaz, Çerkezköy Haber Gazetesi sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan ‘Gündem Özel’de gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu. Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘Bu video nereden çıktı. Bu videoyu paylaşırken amacınız neydi?’ sorusunu cevaplayan Büşra Yılmaz, “Tiktok’ta birçok kişinin bu tür paylaşımları karşıma çıkıyordu. Ben de böyle bir paylaşım yapmak istedim. Daha sonra viral oldu. Hesabımdaki videolar 1 milyon izlenmeye başladı. Daha sonra bu videoları paylaşmaya devam ettim. Benim böyle bir gayem olmadı. Ülkemizin bayrağı ve değerleriyle bir sıkıntım yok ve olmamıştır. Sadece video tutar mı diye paylaşımlar yaptım. Daha sonra da binlerce kişi beğendi ve yorum yaptı. Daha sonra ise okuluma jandarma gelerek beni gözaltına aldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildim. Mahkeme de beni serbest bıraktı ” dedi. 

 

 

“BOŞ YERE SİCİLLERİ BOZULUYOR”

Bu paylaşımın ardından serbest bırakıldıktan sonra bölücü terör örgütünü savunucu siyasi partinin ailesine ulaştığını kaydeden Yılmaz, “Telefonda aileme ‘gerekeni bizler yapacağız’ dediler. Benim ailem de onlara gereken tepkiyi verdi. Bu soruşturmada devlet bana avukat atadı. Kürtçe anlıyorum fakat konuşamıyorum. Videolar tuttu ama aileme yaşattıklarım için bu paylaşımlar hiçbir şeye değmedi” dedi. Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘Gençlere önerin nedir?’ sorusuna ise Yılmaz, “Böyle videolar çekip sosyal medyada paylaşmasınlar. Boş yere sicilleri bozuluyor” dedi.

 

“BENİM ÜLKEM İLE SIKINTIM YOK”

Ailesinden kimsenin terör örgütü ile bir bağlantısı olmadığını kaydeden Yılmaz, “Bizler koyu Atatürkçüyüz. Evde birçok odada Atatürk’ün resimleri var. Jandarma ekipleri evde arama yaptığında da görmüştür. Hepimiz bu bayrak altında yaşıyoruz. Benim ülkemle bir sıkıntım yoktur. Hiç kimsenin de sıkıntısının olacağını düşünmüyorum. Yaptığım davranışın cahilce olduğunu düşünüyorum. Polis olmayı istiyordum. Ama bu yaptığım paylaşımlardan sonra sicilim bozuldu ve polis olma imkanım da ortadan kalktı” dedi.

GENÇLERE TAVSİYEDE BULUNDU

Soruşturma kapsamında el konulan telefonunun kendisine ulaştırılmasının ardından hesabında tepki çeken görüntüleri sileceğini kaydeden Yılmaz, “Telefonu bana teslim ettiklerinde bu videoların hepsini sileceğim. Bu paylaşımları bilerek ve isteyerek yapmadım. Viral olmak için paylaştığım videolar nedeniyle konunun buraya geleceğini bilmiyordum. Meşhur olmak, izleyici kazanmak isteyen binlerce genç var. Tavsiyem benim yaşadığım olaydan kendilerine ders çıkarsınlar. Dans ederek video çeksinler. Türk-Kürt ayrımı yaparak Türk bayrağına laf edip pkk’yı savunan videolar çekmesinler. Türk bayrağı ile bir sıkıntım olmadı olamaz da” şeklinde konuştu.  

 

“ÇOK PİŞMANIM”

Dört kardeş olduklarını ve yaşanan olaylardan sonra aile bireylerinin kendisine büyük tepki gösterdiğini kaydeden Yılmaz, “Gerçekten çok pişmanım. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım. Bugün de haberin ardından gazeteye gelip öz irademle yaşananları anlatmak istedim. Sadece pişmanlık hissim var. Tüm vatandaşlarımızdan yaptığım paylaşımlardan ötürü özür diliyorum” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA