Gözden kaçırmayın

Başkan Bozkurter’den kickboks kursuna ziyaretBaşkan Bozkurter’den kickboks kursuna ziyaret

Gençlik Merkezi öğrencileri ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Uzman Klinik Psikolog Nigar Çiçek’in katılımıyla düzenlenen “Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar” seminerinde, özellikle kız çocuklarının kendi sınırlarını belirleme ve güvenli ilişkiler kurma konularına odaklandı.

BİLGİLER VERİLDİ

Nigar Çiçek, çocukların bedenlerini tanımalarının ve kişisel sınırlarını fark etmelerinin önemini vurgularken, istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında nasıl tepki vermeleri gerektiği hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca aileler de çocuklarının bu süreçte nasıl bilinçlendirilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi.

 

 

SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞMESİNE OLANAK TANIYACAK

Uzm. Klinik Psikolog Nigar Çiçek, çocukların küçük yaşlardan itibaren kendilerini savunma becerilerini kazanmalarının, sağlıklı özgüven gelişimlerine önemli katkı sağladığını belirtti. Bu doğrultuda, çocukların kendi bedenleri ve sınırları konusunda bilinçlenmesinin uzun vadede daha güvenli ve sağlıklı bireyler yetişmesine olanak tanıyacağına dikkat çekti.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Marmaraereğlisi Belediyesi yetkilileri, bu tür etkinliklerle çocukların gelişimlerini desteklemeye devam edeceklerini ve geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN