Gözden kaçırmayın

Kontrolden çıkan araç takla attıKontrolden çıkan araç takla attı

Beşiktaş Akatlar Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya İLab Basketbol Mert Gizir, Alp Ako, Enis Kıvanç Çöl, Orhan Aydın Haciyeva, Doğukan Şanlı, Yiğit Çoban, Arda Erdoğan, Darion Atkinks,Christopher Lykes, Koray Uzunhan, Dorukhan Engindeniz, Hasip Yiğit Güvengil kadrosu ile çıkarken, Kapaklıspor ise karşılaşmaya Ataberk Aksu, Dischon Thomas, Kürşad Özdemir, Erkan Veyseloğlu, Emir Bozyiğit, Nejat Barkın Olca, Marcus Shaver, Utku Pelit, Bahadır Şimşek, Taha Kaptı, Ali Tuncer, Cem Han kadrosu ile çıktı.

THOMAS’TAN İLK YARI 22 SAYI

Karşılaşmanın ilk periyodunda İLab Basketbol etkili bir oyun ortaya koyarken, Kapaklıspor ise Thomas ile rakibine direnmeye çalıştı. Lykes ile sayılar bulmaya devam eden İLab Basketbol karşılaşmanın ilk periyodunu 23-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmasını sertleştiren Kapaklıspor çıktığı hücumlardan sayılar buldu. Periyodun ilk üç dakikasında Kapaklıspor Thomas’ın sayısı ile skoru 28-27’ye getirdi. Karşılaşmada öne geçen Kapaklıspor kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyamadı. Ev sahibi ekip İLab Basketbol Kapaklıspor’dan Thomas’ın 22 sayısına rağmen ilk devreyi 38-37 önde tamamladı.

MAĞLUBİYETLE AYRILDI

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda üçlükler havada uçarken, Orhan, Dorukhan ve Lykes üçlükler bulan İLab Basketbol karşısında Kapaklıspor ise Shaver ve Utku ile cevap verdi. Karşılıklı sayılarla geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde üstünlüğünü sürdüren İLab Basketbol final periyoduna da 60-55’lik üstünlükle girdi. Final periyodunda Kapaklıspor istediği oyunu ortaya koyamazken, ilk devre 22 sayı kaydeden Thomas bu periyotta duraksadı. Bitime 7 dakika kala İLab Basketbol farkı 12 sayıya (67-55) çıkardı. Ray Atkins’in pota altı etkinliği ile 5 dakika kala fark (73-58) oldu. Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren İLab Basketbol sahadan 84-73 galip ayrıldı.

DÖRDÜNCÜ MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Bu sonuçla İLab Basketbol altıncı maçında beşinci galibiyetini alırken, Kapaklıspor ise iki galibiyette kalıp dördüncü mağlubiyetini aldı. İLab Basketbol’da Orhan Haciyeva 20 sayı (4/7 üçlük), 14 ribaund, Ray Atkins 14 sayı, 5 ribaund, Chris Lykes 22 sayı (3/4 üçlük), 2 ribaund, 4 asist ile oynarken, Kapaklıspor’da Dischon Thomas 26 sayı, 15 ribaund, Marcus Shaver 15 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Cem Han 11 sayı (2/3 üçlük), 2 ribaund, 2 asist ile oynadı.

Haber/Faik Onur KAYA