Gözden kaçırmayın

Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşu coşkuyla kutlanacakCumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşu coşkuyla kutlanacak

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Kavakdere Kent Parkına gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler parkta bulunan oyun gruplarını ateşe vererek olay yerinden kaçtı. Alevlerin yükselmesi üzerine vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Parktaki yangında oyun grupları kullanılmaz hale gelirken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri parkta bulunan oyun gruplarını yakan şüphelileri yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. 

 

YÜCEER SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan olaya sosyal medya hesabından tepki gösteren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, "Çerkezköy Kavakdere Parkındaki oyun gurubunun kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılması hepimizi derinden üzdü. Bu tür eylemler, yalnızda bir kundaklama değil, çocuklarımızın hayallerine ve toplumsal huzurumuza yönelik saldırıdır. Parklar, çocuklarımızın güvenle oynadığı, dostluklar kurduğu ve güzel anılar biriktirdiği alanlardır. Bu değerleri korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Parkımız en kısa sürede onarılacak ve yeniden halkımızın hizmetine sunulacaktır. Sorumluların bulunması için hukuki süreç başlatılmış olup, tüm vatandaşlarımızı parklarımızı koruma noktasında duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

ISINMAK AMAÇLI YAKMIŞLAR

Olayın ardından açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamlığı, Kavakdere Kent Parkı’nda çocuk oyun grubunun zarar gördüğü yangının, parkta bulunan çocukların ısınmak için yaktıkları düşünülen ateşten kaynaklandığını açıkladı. Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “24.10.2024 günü saat 19.30 sıralarında İlçemiz Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan çocuk parkında meydana gelen yangın olayı ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde, yangına iki küçük çocuğun neden olduğunun anlaşıldığı bildirilmişti. Yapılan kapsamlı incelemeler sonucunda suça karışın beş çocuk daha olduğu anlaşılmış olup, çocuklar hakkında işlem başlatılmıştır” denildi.

7 ÇOCUK HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatırken, çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına alan polis ekipleri 15-16 yaşlarında olduğu öğrenilen 7 çocuğun ısınma amaçlı ateş yaktığını ve olayın büyümesiyle olay yerinden kaçtıklarını belirledi. Olayla ilgili polis ekipleri tarafından 7 çocuk hakkında işlem başlatıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ İNCELEME YAPTI

Sabah saatlerinde parka gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangının yaşandığı parkta bir saatlik inceleme yaptı.

 

6 AY ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında Çerkezköy’e kazandırılan Kavakdere Kent Park’ın bakımsız halini gündeme getirmiş, kaderine terk edilen parkın yürekleri sızlatan görüntülerini okurlarımızla paylaşmıştık. İnsanlıktan nasibini almamış bazı kişi veya kişilerce parkta bulunan büfenin kapılarının ve kent mobilyalarının sökülerek parçalanması ve tuvaletlerin içki şişeleri ile dolması da yürekleri sızlatmıştı. Haberimizin ardından parkta manzara değişmemiş, sadece yakılmış kent mobilyalarını ve masaları toplayan görevliler, diğer pislikleri ve çöpleri ise olduğu gibi bırakmıştı.

Haber/Faik Onur KAYA