Gözden kaçırmayın

İki servis aracının karıştığı kazada can pazarı!İki servis aracının karıştığı kazada can pazarı!

Toplantıda ilk olarak 2024 yılı faaliyet raporu görüşülürken, görüşme sırasında Meclise, Meclis Başkan Vekili Bulut Becerik başkanlık etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2024 yılı faaliyetlerini sunum eşliğinde paylaştı. 

BAŞKAN AKAY FAALİYET RAPORUNU SUNDU

2024 yılının seçim yılı ve 4.5 yılın stratejik plan hazırlığı çalışmalarının yapıldığı bir yıl olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Makine İkmal Müdürlüğü ekiplerimiz 50 bin metrekare beton ve asfalt çalışması yaptı. Kızılpınar ve Yıldırım Beyazıt Düğün Salonlarını ilçemize kazandırdık. Tüm araçlarımızla ulaşım konusunda vatandaşlarımız için seferber olduk. 17 Aralık tarihinde Kent Lokantasını hayata geçirdik. Veliköy’de atıl halde bulunan belediye binasını yaşam alanı haline getirdik. Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimiz park çalışmaları, kent ormanı, biyolojik gölette düzenlemeler yapmıştır. Kent ormanı çalışması kent mobilyaları, spor alanları yeni bir yaşam alanı haline geldi. Kültür Sanat İşleri Müdürlüğü bine yakın vatandaşımıza hizmet veriyor. Çocuk akademisinde 156 öğrencimize destek oluyoruz. Mahalle evlerinde kadınlarımızın üretim yapabilmesinin önünü açıyoruz. Milli bayramları coşku içerisinde yaşatmak ve yaşamak için meydanlarda 11 yıldır vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Yaz ve kış okullarında binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüz 3 bin 11 bebeğimizi ziyaret etmiştir. Her yıl okula başlayan çocuklarımıza kırtasiye yardımı yaparken, 282 çocuğumuzu ise sünnet ettirdik” dedi.

“HEP AYNI ŞEYLER”

Vahap Akay’ın sunumunun ardından söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Habip Çelik, “6 yıldır hep aynı şeyler. Sizin şurada yarım saattir anlattıklarınız bana göre sosyal belediyecilik kapsamında yapılması gereken şeyler. 11 yıldır Belediye Başkanı olan Vahap Akay’ın büyük bir eseri var mı? Tamamen sosyal belediyecilik kapsamında yapılması gereken şeyleri anlattınız” dedi.

“FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KAPATALIM”

AK Parti Grup Sözcüsü Ümit Kök de “2024 yılı faaliyet raporunu dinledik. Belediye başkanı, cümlesine şu şekilde başladı ve bu şekilde bitirdi: ‘Seçim yılı olduğu için hazırlık aşaması olmuştur’ Faaliyet raporunun büyük bir kısmını bu şekilde, bir kısmını da etkinliklerle açıkladı. Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı etkinlikler için kendilerine teşekkür ediyorum lakin nüfusu 200 bini aşmış bir ilçenin ve 2024 yılında seçim öncesi birçok vaatte bulunan Sayın Belediye Başkanının daha fazla yatırımlar yapmasını beklerdik. Seçim yılı olduğu için hazırlık aşaması dediniz ama sizden biz 2024 seçimlerinin hemen öncesinde şunları duyduk: ‘Birçok proje hazır, seçim akabinde ihale edilecek’ dediniz. Şimdi ise hazırlık aşaması diyorsunuz. Konuşmalarınızda hata var. Az önce elimize geçen faaliyet raporuna göre Fen İşleri Müdürlüğü 2024 yılı için birkaç iş yapmış. Kendi üstüne vazife olan işleri başka bir müdürlük yaptığı için maalesef bu müdürlük de biraz boşa çıkmış oluyor. Bu şekilde devam edecekse Fen İşleri Müdürlüğü’nü kapatalım. Belediyemize tasarruf sağlamış oluruz. Zaten Makine İkmal Müdürlüğü onun işlerini yapıyor. Birçok işi yapıyor gerçi, başka müdürlüklerin işlerini de yapıyor. Makine İkmal Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü’nün işlerini yaparken kendi yapması gereken işleri unutuyor” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ ESERLERİMİZİN FARKINDA”

Habip Çelik ve Ümit Kök’e cevap Vahap Akay, “Bir eser var mı dediniz. 11 yıldır aynı şeyleri yapıyorum ama özellikle sosyal belediyecilik açısından yaptıklarımızın bir alışkanlık haline geldiğinin farkındayız ancak bu 11 yılda biz daha çok vatandaşımıza nasıl ulaşırız diye hesap yaptık. Yaptıklarımızın büyük çoğunluğu bu 11 yıllık dönemde başladı. Yaptığımızın işlerin bir alışkanlık haline gelmesinden mutluyum. Şunu bilin ki bu başlangıçların tamamı bizim dönemimizde oldu, aynı kararlılıkla üzerine koyarak devam ediyoruz. Vatandaşlarımız eserlerimizin farkında. Makine İkmal ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne dair yönetmelikler de ortada. O onun işini bu bunun işini yapıyor diye bir şey yok. Biz bu şekilde çalışmayı tercih ettik. Kapatalım diyorsunuz, kapatmak istesek de kapatamayız. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Yönetmelik ortada” dedi.

“BİZİM SIKINTILI OLDUĞUMUZ ANLAMINA GELMİYOR”

Vatandaşın her aşamada belediyeye ulaşmak istediğini, ilk durağın belediye olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Bunun içerisinde belediyeyi ilgilendirmeyen konular da var ancak biz tamamına cevap vermeye çalışıyoruz Çerkezköy İletişim Merkezi’nde. Dolayısıyla Çerkezköy İletişim Merkezi’ne gelen çağrıların çokluğu bizim sıkıntımızın yüksek olduğunu falan ifade etmiyor” ifadelerini kullandı. 

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından 2024 yılı faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından toplantı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında devam etti.

Haber / Faik Onur KAYA