Gözden kaçırmayın

İki servis aracının karıştığı kazada can pazarı!İki servis aracının karıştığı kazada can pazarı!

Denetim komisyonu ile alakalı konuşan AK Partili meclis üyesi Adem İçli, “ Çerkezköy Belediyesinin 2024 yılı gider bütçesi 1 milyar 694 milyon. Gelirimiz ise 1 milyar 332 bin. Tablo gösteriyor ki 400 milyon gibi bir cari açık vermişiz, borçlanmışız. Daha önceki komisyonlarda böyle bir şey görmemiştim. 400 milyon yetmiş mi? Tabii ki yetmemiş. Çerkezköy Belediyemizin şu an güncel olarak yaklaşık 600 milyon borcu var. Bu borç gelir gider tablosu gösteriyor ki hiçbir iş yapmadan 400 milyon nasıl borçlanılır? Dengenin bu kadar bozuk olması seçim dönemindeki harcamaların tablosu olabilir. Bunun haricinde bazı birim müdürlüklerimizi uyarmak istiyorum. Bir tahmini bütçe oluşturuyorsunuz. Tahmini bütçeleri neden yukarıda tutma gereksinimi duyuyor. Öngörü konusunda müdürlüklerimiz hep sınıfta kalıyor” dedi.

“FARKINA VARIN, KANUN VAR”

Özel Kalem Müdürlüğü’nün 12 milyon harcadığını kaydeden İçli, “Bu bana manidar geliyor. Nerelere harcanmış merak ediyoruz. İlk 3 ayda harcanan doğrudan temin rakamı 45 milyon. Hatta Ocak ayını da saymıyorum. Ocak’ta seçim startı çok da verilmemişti. Şubat ve Mart aylarında Çerkezköy Belediyemiz 45 milyonluk fatura kesmiş. Doğrudan teminle. Bunların içinde çiçekçi var. Çiçekçiyi değiştirmiş ama başka bir çiçekçi ile sabit kalmışız. Bu çiçekçi bir çelenge, adını metal koymuş, 30 bin TL fatura kesmiş. Tek bir çelenk fiyatı. Bugün en fazla 15 bin TL’ye metal çelenk yaptırabiliyorum. Yapay çelenkler gördük, 6 bin 500 TL tanesi. 20 TL’lik karanfil 30 TL’den fatura edilmiş. Canlı çiçek bin TL. Yıldırım Beyazıt ve Kızılpınar Düğün Salonlarının açılışı seçim öncesi koştur koştur yapıldı. Allah razı olsun. Yapılan hizmetlerin arkasında dururuz ancak bu iki düğün salonunun ihalesi 2023 yılında yapıldı, bu salonların belki 10-20 kalem işlerini doğrudan teminle tamamlamışız. Neden bu düğün salonlarının eksikleri doğrudan teminle yapılmış? Farkına varın, kanun var. Kanuna göre öngörülemeyen işler alınır. Öngörebildiğiniz bütün işleri doğrudan teminle yapıyorsunuz. Bunları anlatıyoruz, anlamıyorsunuz” dedi.

“NEREDEN GELİYOR BU BAĞLAR?”

Bir mimarlık ofisinin kendi işkolu dışında mobilya ve beyaz eşya faturaları olduğunu kaydeden İçli, “Araştırdım, mimarı tanıyan yok. Mimarlık ofisini bilen yok. Bunun gibi nice faturalarda bazı firmalar var. Bu firmaların işkollarını araştırdık, bilen yok. Bunlar herhalde evlerde oturup Çerkezköy Belediyesi’ne fatura kesmek için kurulmuş firmalar diye düşünüyorum, inşallah öyle değildir. Bunun dışında bazı firmalar var ki Elazığ, İstanbul, Sultanbeyli, Arnavutköy, Ankara, Kocaeli, Çanakkale’den. Çerkezköy’de esnaf mı kalmadı, o işkolundan kimse mi yok? Neden Çanakkale’deki, Elazığ’daki kişi doğrudan teminle iş yapıyor? Nereden geliyor bu bağlar? Bunları tek tek kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Çerkezköy esnafımızın belediyeye iş yapıp iki kuruş kazanması yerine Elazığ’daki, İstanbul’daki, Ankara’daki firmalar doğrudan teminle ihale alıyor. İhaleye girip alabilirler ama doğrudan teminle almaları mantığımıza yatmıyor” dedi.

“RADARIMIZA GİRDİ, TAKİP EDECEĞİZ”

Bazı firmaların 6 yıldır Çerkezköy Belediyesi’ne fatura kestiğini kaydeden İçli, “Bu işkolunda başka firma yokmuş gibi. Mesela eğitmen kiralıyoruz. İki milyar tahmini bütçesi olan bir Çerkezköy Belediyesi, bu eğitmenleri kendi bünyesinde barındıramaz mı, illa yandaş gördüğü şahıslar üzerinden faturalandıracak mı, buna devam edecek mi? Yine Çerkezköy’de amatör spor kulüplerimiz var, seçim döneminde tüm amatör kulüplerine toplam 1 milyon gibi bir bağış yapıldı. Dikkatimi çeken bir kulüp var, biliyorum ki o da yandaş, o kulübün talepleri maşallah karşılıksız kalmamış. Bu kulübümüz ayrıcalıklı sanırım gelmiş, gitmiş, almış. Çerkezköy Belediyesi’nde seçim bittikten sonra başkan yardımcıları odaları yapılmış. Neden ihale yapılmamış da birkaç tane ayrı ayrı faturayla bu iş yapılmış. İhale yapılması gereken yerlerde doğrudan temin yapılmış. Bu huyunuzdan vazgeçin. Çerkezköy’de bir bilgisayar firması var, özellikle seçim öncesindeki faturalarına ve seçim sonrasındaki faturalarına baktım. Bu firmamız buzdolabı, elektrik malzemesi satmaya kalkmış, satmış. Hem yazılım hem bilgisayar işi yapmış. 6 yıldır bu firma fatura kesmiş, gedikli olmuş. Seçim öncesinde kesilen faturaların tamamı da manidar. Onun faturaları dikkat çekiyor, radarımıza girdi. Takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KINIYORUM”

“Etkinliklerin bazılarında yandaş firmalara para mı aktarılıyor?” diyen İçli, “Adam drone kaldırmış, video yapmış ve dünya fatura kesmiş. Bizim Bilgi İşlem ve Basın Yayın Müdürlüğümüz de var. Her drone kaldırmasında yüzlerce milyar Çerkezköy Belediyesi’ni faturalandırmış. Drone alıp, çalıştırmak zor mu? Bir dünya personelimiz var. Bu faturalar neyin nesi? Neden ihtiyaç duyuyoruz. Seçim döneminden önce vinç kiralama işleri var, seçim döneminden sonra hiç görmedim. Baktım ciddi bir fatura bedeli var. Sanırım seçim döneminde CHP’nin seçim propagandası ve afişleri Çerkezköy Belediyesi’ne fatura edilmiş. Dikkatimizi çekti. Seçim döneminde yine fatura gördüm, ‘olumsuz hava koşulları nedeniyle işçilerimize verilen yemek’ diyor. Sordum, soruşturdum. İşçiden yiyen yok. Acaba seçim döneminde sahada çalışan elemanların yedikleri Çerkezköy Belediyesi’ne mi faturalandırıldı. Düşündüğüm gibiyse kınıyorum keşke işçilerimiz yemiş olsaydı ama maalesef işçilerimiz yememiş” ifadelerini kullandı.

“FATURALAR HAVADA UÇUŞUYOR”

İçli, Çerkezköy Belediyesi’nin aşevi kurmamasına da tepki göstererek, “Çerkezköy Belediyesi bir aşevi kuramayacak kadar aciz mi? Bir yemek firması var. İki kardeşten biri işi alıyor öteki teklif veriyor. Böyle gitmiş. Faturalar havada uçuşuyor. Rakamları da veriyim; 2 milyonlar, 3 milyonlar. Yılda. Hep iki kardeş. Rakamları da fahiş. Yakındır kamuoyuyla da paylaşacağız. Çerkezköy Belediyesi’ne kimlerin fatura kestiğini, ne rakamlar verildiğini Çerkezköylülerin de bilmeye hakkı var. Bir de bu arkadaşlar, seçim geceleri seçim sahasında çalıştığımızda utanmaz arlanmaz bir şekilde sayfalarımızın altına yorum yapma cesaretini gösteriyorlar. Seçim zamanında CHP’li yöneticiler ile birlikte bizim karşımıza dikilme cesareti gösteriyorlar. Neden yaptıkları ortada, faturalar da burada” dedi.

“SEN ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NİN İŞTİRAK FİRMASI MISIN?”

Çerkezköy Belediyesi’nin günlük 7 bin 500 TL’ye tablet kiraladığını kaydeden İçli, “Soruşturuyorum tablet kaç para, fatura ne kadar diye şaşırıyorum. Bir organizasyoncu arkadaş var, sanatçılara bir faturalar kesmiş ki aklınız durur. Duman konserine 7 milyon 140 bin lira fatura kesmiş. Türkiye’ye mal olmuş sanatçıların herhalde menajerlik şirketleri yok ya da kendileri bu işleri yapamıyor. Bu arkadaş kesmiş faturaları, bu organizasyoncu arkadaş. Bu arkadaş kendine dikkat etsin. Yılda 25 trilyon yılda Çerkezköy Belediyesi’ne fatura kesmiş şirketinden ve bir de şahsı üzerinden faturalar kesmiş. Dolaylı başka arkadaşları üzerinden de iş temini yaparak faturalar kesmiş. Hakan Altun konserine 5 milyon 616 TL, Bülent Ortaçgil konserine 1 milyon 662 bin TL fatura kesmiş. Songül Karlı 600 bin TL, İsmail Altunsoy 500 bin TL. Bu arkadaş durmamış mikrofonu kiralamış, Şehitler Anıtı’nda bir program olmuş ona faturalar kesmiş, ayıptır ya. Gelmişsin iki mikrofon vermişsin. Buna göz yumanları da kınıyorum, buna göz yumup buna iş veren, altına imza atan arkadaşları da kınıyorum. Çerkezköy duysun. Yılda 30 milyon ticari faaliyet gütmek ne demek? Hayırdır sen Çerkezköy Belediyesi’nin iştirak firması mısın? Halk Ekmek’in, ÇERTAŞ’ın bütçesi bu adamın kestiği fatura kadar değil. Bir işletmeden bahsediyoruz. Görüp de susulması beni vicdanen rahatsız ediyor. Sizleri de rahatsız ettiğine inanıyorum. Bu arkadaş radarımızda, takip edeceğiz” dedi.

“ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ ARAMIZDAYDI”

İçli, “Bu organizasyoncu gibi bir firmamız daha var. Üzülerek söylüyorum ki geçen dönem aramızdaydı, Meclis Üyesiydi. Ne yapmış? SGK’lı çalışanına şirket kurdurmuş, gelmiş gitmiş ve fatura kesmiş. Az önce kanun maddesini okuduk, kanun maddesi diyor ki: ‘Belediye başkanı görevi süresince ve görevi sona ermesinden itibaren 2 yıl, meclis üyeleri 1 yıl, doğrudan veya dolaylı bir şekilde iş yapamaz’ Ben demiyorum kanun diyor. Bu geçmiş dönemki bir meclis üyesi. Gördüm ve üzüldüm. Ne kadar etik? Bu arkadaş o firma üzerinden bu sene de devam etmiş. Yetmemiş Kent Lokantası ihalesine girmiş. Kendi şahsi firmasından. Ne kadar kanuna uygun olduğunu araştıracağız. Herkes bilsin şu anda Kent Lokantası’nda yemek veren firma, geçmiş dönemde SGK çalışanı üzerinden en az 2 yıl boyunca faturalar kesmiş. Şahsından girdi ise şayet hukuk önünde yaptırımını görür diye düşünüyorum” dedi.

“AHLAKİ DEĞİL”

“Meclis Üyesi olmanın yolları CHP teşkilatları üzerinden mi geçiyor diye sormak gerekiyor bazı meclis üyelerine” diyen Adem İçli, “Bazı Meclis Üyelerimiz seçimden önce faturalar kesmiş, bu faturaların bedellerini Şubat ve Mart aylarında almış, belediyemizde encümen olmak için aday olduğu dönemlerde faturalar kesmiş, sonra da meclis üyesi olmuş. Bugün de aramızda. Arkadaşlar, bunun yolu buradan geçmiyor. Bu faturaları kesmenize müsaade eden arkadaşlara da sözüm var: Siz nerede oturduğunuzu bilmiyor musunuz? Nereye talip olduğunuzu bilmiyor musunuz? Bir arkadaşımız da durmamış seçimden sonra ha bire teklif vermiş. Meclis Üyesi arkadaşımız. Bir arkadaşımız da kardeşleri, aile bireyleri üzerinden fatura kesmeye devam etmiş. Arkadaşlar ahlaki değil. Belki kanunen yırtabileceğiniz konumlar var ama Çerkezköy Belediyesi çiftlik değil. Bizler buradayız. İş yapan arkadaşları uyarıyorum, devam ederseniz bizler de sizleri ifşa etmeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYİ ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİNE ÇEVİRMİŞSİNİZ

Adem İçli’nin eleştirilerinin ardından konuşan MHP’li meclis üyesi Habip Çelik, “ Meclis üyelerinden bahsedildi. Meclis üyesinin kanunu maddeyi bilmesi gerekiyor. Yaptıkları yanlıştır. Belediye Ali babanın çiftliğine çevrilmiş. Halk hukuk adalet diye meydanlarda bağırıyorsunuz. İlk önce sorumlu olduğunuz belediyede hukuku adaleti sağlayacaksınız” dedi.

NAYLON FATURA KESMİŞ MUAMELESİ YAPIYORSUNUZ

Akay,“ Kimin ne söylediğine bakmak lazım. Meclis üyelerine firmalara dikkat edin diyorsunuz. Üslubunuzun gerekçesini merak ediyorum. 600 milyon TL borcunuz var diyorsunuz, belediye başkanına aylık 1 milyon TL harcama yaptınız diyorsunuz. Allah’tan alnımız açık ve verebilecek bir cevabımız var. Sürekli karşılaştırmalar yaparak zan altında bırakma mücadelesi konuşmaları dinledik.

Belediyenin 484 milyon TL borcu vardır. Sürekli bir yere atıfta ve iftirada bulundunuz. Ayıp ediyorsunuz. Çerkezköy Belediyesi aldığı suyu bile nasıl ucuza mal ederiz diye hesabını yapmıştır. Çalışma arkadaşlarımızın hiçbiri yanlış bir şeyin altına imza atmamıştır. Kalkmayan drone’nin parasını belediye vermedi ve vermemiştir. Bize naylon fatura kesmiş muamelesi yapıyorsunuz. Haksızlık etmeyin. Bardağı 45 TL’den çorba aldığımızı söylediniz. Bardak dahil litresi 35 TL’dir. Sanatçılara verdiğimiz paraları söylediniz. Bizler konserleri milli bayramlarda yapmaya özen gösterdik. Sanatçı kaşe listesi var. Sanatçının istediği bedele mi karşısınız. Meclis üyesinin birinin şirket kurup fatura kestirdiğini söylüyorsunuz” dedi.

 “TALİHSİZ KONUŞMAYA BU KADAR CEVAP VERİCEM”

İhalelerde kaliteye bakıldığını aktaran Başkan Akay; “Tekrar söylüyorum ben bir işi yaparken kalitesini arıyorum. Bunun kalitesi Elazığ’daysa Elazığ’dan alıyoruz. Şimdi kent lokantasını ihaleye girmiş almış. Yani açık ihaleye girmiş almış, kanuna aykırı bir durum var mı? Yok Şimdi ne söyleyebilirim. Meclis üyesi teklif vermiş. Bakın 22-D herhangi bir birim sorumlusu açar telefonu ‘Su kaç para’ der teklifi almış olur. Kalem alacağız bir tane kaç para? Araştırır bunu. Şimdi gerçekleşmemiş, satış yapılmamış, belki adamın da haberi yok. Vermesi doğru veya yanlış, burada olmamış bir işi konuşuyoruz. Yok böyle bir şey. Valla Allah’a çok şükür vermeyecek hiçbir hesabımız olmadan bir adım atmadım çok şükür. Tüm mesai arkadaşlarım nasıl çalıştığımı biliyor. Dolayısıyla bir derdimiz yok. Talihsiz bir konuşmaya bu kadar cevap vereceğim” ifadelerine yer verdi.

“BAKANLIĞA SORACAK SEVİYEYE GELMEMİŞTİR”

Belediye Başkanına verilen borçlanma yetkisiyle ilgili gelen eleştiriye cevap veren Akay; “ 28.maddeye neden şerh koydunuz demişler. Teklif vermek tespit olunmuştur diyor. Arkadaşlar da bunu buraya yazmaya gerek yok demişler. Teklif vermekten bahsediyoruz. Bendeki bilgi şu; ‘5 Ocak 2024 tarihinde 175 milyon TL borçlanma yetkisi almışız. Şimdi bu yetkiyi alırsınız, 500 milyon da olabilir. Yazarım bakanlığa ‘Meclis bana yetki verdi, siz ne diyorsunuz?’ diye sorarım. Biz 5 Ocak 2024’ten önce 175 milyon TL yetki almışız. Bu kadar para almadığım için, bakanlığa soracak seviyeye gelmediği için 104 milyon borçlanmışız. Benim bakanlığa danışacak bir şeyim kalmamış. İki, ne olmuş sonra? 7 Ekim 2024’te 118 milyon lira borçlanmışız. Bizdeki kısım bu. Seni tatmin etmediyse, ne cevap arıyorsun onu söyle. 175 milyon borçlanmayı alırken eksik işlem yaptığımızı mı ima ediyorsun. Artık nereye varacaksak varalım” diye konuştu.

“BÜTÇENİN BORÇLANMAYA ORANI YÜZDE 25”

Belediyenin borçlanma durumu ve doğrudan teminlerle ilgili de soruya cevap veren Akay; “ Çerkezköy Belediyesi’nin 22-D alımlarının toplamı yüzde 7.87. Herkese parmak sallayan bir konuşma yaptınız. İstediğiniz gibi olmadı, Ali Baba’nın Çiftliği gibi olmadı. Oranlamak adına söylüyorum konuşmanız, bütçe borçlanmasına yaptığınız eleştiriyle başladı. Çerkezköy Belediyesi’nin 31.12.2024 tarihinde gerçekleşen gelir bütçesi bin 332’dir. Bu değerleneme oranıyla bin 917 liradır. Ve bu rakama borç oranı yüzde 25’tir. Bakın bir milyon 917 bin lira yeniden değerleme oranıyla bir bütçemiz var. Bütçenin borçlanmaya oranı yüzde 25’tir. Biz teslim aldığımızda belediyeyi bütçenin yüzde 121’i ile teslim aldık. Bunlarla ilgili bir tane de yazışma görmedik. Kimse bakanlığa bu borçlanmayı sormamış” dedi.  Akay’ın konuşmasının ardından söz alan Kök, borçlanma yetkisinde alınan miktar için usulsüzlük yapıldığı iddialarını yeniledi.

 “448 SAAT VİNÇ KİRALAMIŞIZ”

Sonrasında söz alan AK Parti meclis üyesi Ali Çolak da; “Artık bilgisayarcı elektrik malzemesi satmaya başlamış. Buzdolabını saymıyorum başka şeyler de var. 100’üncü klasörde bambu meşale yakıtı almışsınız. 1500 tane almışsınız 207 bin lira. Bana çok geldi. 2 bin 166’ncı dosyada 448 saat sepetli vinç kiralama, 40 saat 30 tonluk vinç kiralama yapmışız. 3 Ocakla 30 mart arasında tarihlere dikkat edelim lütfen. Bakın çöp konteynırı bakımı yapmışız. Biz bunu yapabiliriz” demesinin ardından araya giren Başkan Akay; “Biz tamir yapıyoruz. Alt tarafını kestirip tekerleklerini ekleyip tamir yapıyoruz, dışarıdan da alıyoruz. Çerkezköy’de 7 bin civarında konteynır var. 10 liralık konteynırı 6 liradan 7 liradan yapıyoruz. Ama yetmiyor” dedi. Çolak da cevaben; “600’den fazla çalışanımız var. Bunu kendimiz yapabiliriz. 11 milyon 12 milyon lira para veriyoruz” demesinin ardından Akay da; “Çevremize de bakın. Bu nüfus yoğunluğuna göre en az çalışanı olan belediyeyiz. Bir maliyet hesabı yaparak bu işi yapıyoruz. Bunda da tasarruf sağlıyoruz. Size kalem kalem anlatırım bunu” dedi. Çolak da; “Aylık çöp kamyonuna kiralama bedeline ödediğimiz parayla yeni arabalar alabiliriz” ifadelerine yer verdi. Akay da yakıtı ve bakım masraflarının da hesap edilerek alım yapıldığını söyledi.

“HATA VARSA TABİKİ DE BAKACAĞIM”

Çolak; “Çerkezköy Eğitim ve Gençlik Derneği’ne kesilmiş bir fatura var burada. Öyle bir dernek var mı? Yok mu bilmiyorum? Üzerine bir çizgi çizilmiş. Kaşe ve imza yapılmış, ödemeyi yapmışız” dedi. Akay da; “Sizin ne kadar hassasiyetiniz varsa benim de o kadar var. Şimdi bu adam faturayı yanlış kesmiş, nasıl bileyim ben. Bu mal alınmış mı? Alınmamış mı? Ben buna bakarım. Konuştuğumuz her şeyde eksiklik, hata varsa bunlar düzelecek. Konuştuğunuz olumlu eleştirileri kenara koyarak cevap verdim. Muhasebe müdürüm, birim müdürlerim burada. Dosyasını doğru yapmayanlara ödeme yapmayın diyorum. Ama buna rağmen bir eksiklik varsa düzeltilmeli” dedi. Çolak’ın; “Bir günlük çadır kirası 8 bin 175 lira” eleştirisine de konuyla ilgili bilgisinin olmadığı, ürünün ne olduğu konusunda bakılacağını aktaran Akay; “Bir kasti hata varsa tabiki de bakacağım. Ama bilmediğim bir şey hakkında cevap veremem. Ben bilmediğim bir şey söylediğimde Adem bey de hakır hakır gülüyor” dedi.

YENİ ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Denetim Komisyonu raporunun sunulmasının ardından Encümen Üyesi seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılan oylama sonucunda 1 yıllığına Belediye Encümen Üyeliklerine Bülent Tansaliç, Suat Özgücü ve Tunay Çınar seçildiler. Encümen Üyeliği seçiminin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üye seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda 1 yıllığına İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine Gökay Keleşoğlu, Orhan Yazıcı, Saim Ünal, Adem İçli ve Ümit Kök seçildiler. Daha sonra Plan ve Bütçe komisyonu Üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine Mehmet Kadak, Beytullah Coşkun, Murat Temel, Ali Çolak, Erdal Çelik seçilirken, Tarife Komisyonu Üyeliklerine ise Aynur Sezer, Caner Kurtoğlu, Abdullah Şakrak, Nuran Yeşil ve Bünyamin Sönmez seçildiler.

YÖNETMELİK VE SULH TALEBİ İLGİLİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Komisyon Üyelikleri seçiminin tamamlanmasının ardından gündemin yedinci maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.01.2025 gün ve 107670 sayılı İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait yönetmelik konulu yazısı görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde Mart/2025 ayı Meclis toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonunun almış olduğu karar doğrultusunda Hukuk İşleri Müdürlüğünün 03.02.2025 gün ve 110185 sayılı Sulh Talebi konulu yazısı görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Hesapların Kamu hizmetine Tahsisi konulu yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildikten sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün I,II ve III saylı cetvellerde Kadro İhdas, Kadro ve Derece Değişikliği konulu yazısı da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün 26.03.2025 gün ve 114886 sayılı Kızılpınar Mahallesi 182 Ada 2 Parsel Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısının, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.03.2025 gün ve 115016 sayılı Çerkezköy İlçesi 1/1000 Ölçekli Muhtelif Plan Notları İtiraz dilekçesi konulu yazısı,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.03.2025 gün ve 115017 sayılı Çerkezköy İlçesi 1/1000 Ölçekli Muhtelif plan notları İtiraz dilekçesi konulu yazısı,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.03.2025 gün ve 115107 sayılı Çerkezköy İlçesi 1/1000 Ölçekli Muhtelif plan notları İtiraz dilekçesi konulu yazısı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27.03.2025 gün ve 115154 sayılı Terkin konulu yazısı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 28.03.2025 gün ve 115203 sayılı Tahsis  konulu yazısı, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 28.03.2025 gün ve 115204 sayılı Belediye Hissesi konulu yazısı ve Çerkezköy’de bir parka vefat eden Polis Memuru Ümit Saçan isminin verilmesi talebi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Nisan ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere 10 Nisan Perşembe günü saat 15.00’da Belediye Meclis Salonu’nda yeniden toplanacak.

Haber/Faik Onur KAYA