Gözden kaçırmayın

Bakan Tunç’tan Tekirdağ çıkartmasıBakan Tunç’tan Tekirdağ çıkartması


İşçi memleketi olan Çerkezköy’deki bu gürültü kirliliği vardiyalı çalışan vatandaşların uyku düzenini bozuyor.
Çerkezköy Belediyesi'nin park ve bahçeleri gece saat 24:00'ten sonra sulaması, vatandaşların tepkisini çekiyor. Özellikle fabrikalarda çalışan ve yoğun iş temposu nedeniyle gün boyu yorulan Çerkezköy halkı, gece geç saatlerde sulama araçlarının çıkardığı seslerden dolayı uykularının bölündüğünü belirtiyor.
'UYKUMUZ BÖLÜNÜYOR' Vatandaşlar, "Biz Çerkezköy'de fabrikalarda çalışan insanlar olarak gece belli bir saatten sonra sulama araçlarının sesiyle uyanmak istemiyoruz. Bu iş daha planlı bir şekilde yapılabilir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin olduğu bir yer; insanlar gündüz yoğun bir iş temposunda çalışıyorlar. Gece saat 11:00-12:00 gibi uyuduklarında, gece 1:00 gibi iş makinelerinin sesiyle uyanmak zorunda kalıyorlar" diyerek şikayetlerini dile getiriyorlar.
SICAK ÜZERİN BİR DE GÜRÜLTÜ Özellikle Tepe Emlak Konutları sakinleri, gelişi güzel yapılan yeşil alan sulamalarından duydukları rahatsızlığı belirterek, "Tabii ki yeşil alanlar sulanmalı ama biraz daha dikkatli olunmalı. Belediye bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmalı. Zaten sıcak havadan dolayı uyuyamıyoruz, mecburen camımızı açık bırakmak durumundayız. Cam açık olmasa bile sulama araçlarının sesi yatak odasına kadar geliyor. Bir taraftan sıcakla cebelleşirken, öbür taraftan gecenin bir yarısı makine motor sesleri ile uyanmak istemiyoruz" ifadelerini kullandılar.
Haber / Şaban KARDEŞ