Çerkezköy’de minibüs ve taksi ücretlerine zam geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) gerçekleştirdiği toplantıda il genelinde ulaşıma yüzde 33 zam yaptı.

Çerkezköy 14.06.2024 17:51:00 0
Çerkezköy’de minibüs ve taksi ücretlerine zam geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Tekirdağ il genelinde şehir içi, taksimetre ve servis ücretlerine zam yapıldı. Çerkezköy’de indi-bindi 15 TL’den 20 TL’ye çıkarken, indirimli bilet öğrenci ise 13 TL oldu. Öte yandan Çerkezköy-Kızılpınar, Çerkezköy-Veliköy, Çerkezköy-Çorlu, Çerkezköy-Süleymanpaşa, Çerkezköy-Tekirdağ seferlerine ise mevcut tarifelerin üzerine yüzde 33 zam geldi. 

 

AÇILIŞ ÜCRETİ 30 TL OLDU 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından taksi ücretlerine düzenleme yapıldı. Yeni uygulanacak tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 30 TL’ye yükseltildi. 1 kilometreye kadar mesafe ücreti 60 TL, 1 kilometreden sonra mesafe tarifesi kilometre başına 24 TL oldu. Öte yandan bir kilometreye kadar olan yolculukta açılış ücreti ve bir kilometrelik mesafe ücreti ile birlikte vatandaşlar 90 TL ödemek zorunda kalacak. 

 

ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN 

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As yaptığı açıklamada, “ Yeni zamlar 15 Haziran ayından itibaren uygulanmaya başlayacak. J plakalarla ilgili öğrenci servisi tarifesi ise Ağustos ayında UKOME toplantısında belli olacak. Yeni alınan kararının esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 747 65 10