Gözden kaçırmayın

Çerkezköy-Kapaklı yolunda feci kaza; 1 ölü 1 yaralıÇerkezköy-Kapaklı yolunda feci kaza; 1 ölü 1 yaralı

Geçtiğimiz yıl, Türkiye gündemine şiddet görüntüleriyle oturan, daha sonra gelen tepkiler üzerine ÇOSB Yönetimi tarafından kapatılan ve bir süredir kapalı durumda bekleyen Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni, Çerkezköy’de de anaokulu işletmeciliği yapan Neşe Erberk Eğitim Kurumlarına bağlı, Özel Neşe Erberk Anaokulu’nun işleteceği öğrenildi.

ÇOSB BASIN AÇIKLAMASIYLA DUYURDU

Konuyla ilgili basın açıklaması gönderen Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü şu görüşlere yer verdi: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne (ÇOSB) ait anaokulunun 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında bir özel sektör kurumu tarafından işletilmesi kararı verilmiş olup; ÇOSB, kuruluş olarak Kamu İhale Kanunu’na (KİK) tabi bir kurum olmamasına rağmen, Anaokulu için, KİK standartlarında ihale açılarak bir işletmeciye verilmesi uygun görülmüştür. İhale için uygun niteliklere haiz, çok sayıda farklı kuruluşa ihaleye katılmaları hususunda davet mektubu gönderilerek teklifler toplanmıştır. İhaleye ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda, Çerkezköy’de Neşe Erberk markasıyla okul öncesi eğitim hizmeti veren Fine Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.’nin teklifi, en uygun teklif olarak belirlenmiş ve firma ÇOSB Anaokulu’nun işletmeciliğini yapmaya hak kazanmıştır.”

DİĞER FİRMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ

Basın açıklamasında Kamu İhale Kanunu’na göre ihale yapıldığını belirten ÇOSB Bölge Müdürlüğü ihaleye katılan diğer firmaların ismini ise açıklamadı. Neşe Erberk Anaokulu’nun burayı ne şartlarda aldığı, bundan sonra nasıl bir eğitim öğretim metodu uygulayacağı ise merak ediliyor.

Haber / Şaban KARDEŞ