Vali Soytürk, Malkara’da bir dizi ziyarette bulundu

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Malkara'da bir dizi ziyarette bulundu.

Malkara 7.02.2024 11:04:00 0
Vali Soytürk, Malkara’da bir dizi ziyarette bulundu

Soytürk, Malkara ziyaretleri kapsamında ilk olarak ata tohumundan sebze, bakliyat, farklı türlerde aromatik bitkiler ve çeşitli gıda ürünleri üreten 65 kadın üye ve 320 kadın tedarikçiden oluşan Trakyam Üreten Kadınlar Kooperatifini ziyaret etti.

ÜRETEN KADINLAR İLE BİR ARAYA GELDİ 

Kooperatif Başkanı Aynur Çeşmeliler ve kooperatif üyesi kadınlar tarafından karşılanan Vali Soytürk ardından kooperatifi gezerek üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel eşlik etti.

 

 

 

 

İKİ MAHALLEYE PREFABRİK OKUL YAPTIRILACAK 

Vali Recep Soytürk daha sonra Malkara Süt Üreticileri Birliği tarafından Malkara’nın Çınaraltı ve Batkın Mahallelerine yaptırılacak prefabrik 2 derslikli okul protokolünün imza törenine katıldı. Okulun yaptırılmasına dair protokol, Vali Recep Soytürk, Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Nair, Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil ve Başkan Yardımcısı Fahrettin Kazan tarafından Malkara Süt Üreticileri Birliği Tesisinde imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Vali Soytürk “Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için verdiğiniz destekler sebebi ile Malkara Süt Üreticileri Birliği Başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Okullarımız ilimize, ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olsun.” dedi.   

 

 

MAHALLE SAKİNLERİNİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ 

Vatandaşla Buluşma Toplantısı kapsamında Malkara’nın Sağlamtaş Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Vali Soytürk, düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile bir süre sohbet ederek sorun, talep ve beklentilerini dinledi. Çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Düzenlenen toplantıda Vali Soytürk’e Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

ÖĞRENCİLERİN DERSİNE KATILDI

Vali Recep Soytürk, Tekirdağ Valiliği Yatırımı İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından güçlendirmesi yapılmasının ardından eğitim-öğretime başlanan Sağlamtaş İlkokulunu ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında okulu gezen Vali Soytürk, güçlendirme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin dersine de katılan Vali Soytürk, öğrencilerle birlikte ders işledi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Nair ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Basri Kuzu eşlik etti.

 

 

TRABZON ESKİ VALİSİ RECEP KIZILCIK İLE BİR ARAYA GELDİ 

Soytürk, Malkara ziyareti sırasında 2 Ağustos 2014 tarihinde vefat eden Trabzon Eski Valisi Recep Kızılcık’ın Sağlamtaş Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Merhum Vali Kızılcık’ın anne ve babasının hal ve hatrını soran Vali Soytürk, onlarla bir süre sohbet etti. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti. Soytürk daha sonra Kıbrıs Gazisi Mehmet Pamuk’u ziyaret etti. Vali Soytürk ziyarette Kıbrıs Gazisi Mehmet Pamuk ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

 

ŞEHİDİMİZİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Malkara ziyaretleri sırasında 21.02.1990 tarihinde Isparta’nın Yalvaç ilçesinde şehit olan TSK personeli Osman Bayraktar’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Soytürk, sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Ziyarette bir konuşma yapan Vali Soytürk: “Şehitlik mertebesine yükselen Şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Devletimiz her zaman Şehit ailelerinin yanındadır.” dedi. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10