Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından şehirlerarası otobüs bileti fiyatları uçak fiyatları ile yarışır hale geldi.
 
“MECBUR OLARAK BİLET FİYATLARINI ARTTIRMAK ZORUNDA KALDIK”
 
Benzin ve motorine üst üste gelen zamların ardından ulaşım ücretleri de artmaya başladı. Akaryakıttaki artışın şehirlerarası otobüs fiyatlarına da yansıdığını kaydeden Kale Seyahat Sorumlusu Bekir Bağcı, “Son zamanlarda artan akaryakıt fiyatlarından dolayı bilet fiyatlarımız da yükselişe geçti. Bir yıl içerisinde gelen zamlardan dolayı biz de mecbur olarak bilet fiyatlarını arttırmak zorunda kaldık” dedi.
 

 
BİLET FİYATLARI KATLANARAK ZAMLANDI
 
Çerkezköy’den Esenler Otogarı’na bilet fiyatının geçtiğimiz bir yıl içerisinde katlanarak zamlandığını dile getiren Bağcı, “Geçtiğimiz yıl içerisinde normalde bilet fiyatı 40 TL’ydi. Yakıt artınca 60 TL’ye yükselttik. Tekrar artınca mecbur 80 TL oldu. Eskiden depomuzu bin 500 TL’ye dolduruyorduk. Şu an bir otobüsün deposunu 12 bin TL’ye doldurabiliyoruz. Arada çok fark var, biz de mecburen fiyatlara zam yapmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
 
ASGARİ ÜCRET BELLİ
 
Vatandaşın 4 bin 250 TL olan asgari ücretle geçinmekte zaten zorluk çektiğini kaydeden Bağcı, “Vatandaş da gerçekten çok zor durumda. Bir kişi buradan İstanbul’a gidiyor, iki kişi olunca 200 TL oluyor. Vatandaş da bu durumda zorlanıyor. Sonuçta asgari ücret belli. 4 bin 250 TL gerçekten bir ay geçinmek için çok zor” dedi.
 

 
“YAKIT DÜŞERSE FİYATLAR DA DÜŞECEK”
 
Önümüzdeki günlerde bilet fiyatlarında yine bir artış olabileceğini söyleyen Bağcı, “Yaklaşık bir, bir buçuk ay sonra Çerkezköy-İstanbul arası bilet fiyatının 120 TL olacağını tahmin ediyoruz. Eğer yakıt düşerse fiyatlar da düşecek. Şu an bir araba İzmir’e dolu gidip dolu geliyor 7 bin TL zarar ediyor yakıttan dolayı. Eskiden yarım saatte bir Çerkezköy’den Esenler otogara arabamız vardı. Şu an bir, bir buçuk saatte bir mecbur sefer yapmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.
 
“BELİMİZİ BÜKTÜ”
 
Yakıt ve yol masraflarının şehirlerarası ulaşım sektörünün belini iyice büktüğünü ifade eden Bağcı, “Esenler Otogarına bir giriş çıkış 150 TL, Çerkezköy Otogarına giriş 20 TL, Saray Otogarına giriş 60 TL, Vize Otogarına giriş 70 TL. Vize’den Esenler Otogarı’na bir kontak basmak bin 500 TL. Kontağı çalıştırmak bin 500 TL’den başlıyor. Bir arabada yaklaşık 30 kişi olacak ki bu arabayı kurtarsın. Bizler bu fiyatlarla bile zararına yolcu taşıyoruz. Bu araba dolu gidip dolu gelse bile bize kalan para 400 TL. Şoför, muavin, otogar, otoban paraları bunların hepsi maliyet” dedi.
 
İŞTE YENİ FİYATLAR
 
Çerkezköy- Esenler Otogar 100 TL, Çerkezköy - Ankara 250 TL, Çerkezköy - İzmir 280 TL, Çerkezköy Aydın 320 TL, Çerkezköy - Denizli 350 TL, Çerkezköy - Gebze 150 TL, Çerkezköy - Çanakkale 120 TL
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
VİDEOLU HABER İÇİN TIKLAYINIZ