Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Son günlerde sayısı artan Çerkezköy Cumhuriyet Mahallesi’nde ve Yusuf Şenel Ortaokulu önünde başıboş köpekleri görüntüleyen bir vatandaş, çok sayıda köpeğin sabah saatlerinde velileri ve okula giden öğrencileri korkuttuğunu kaydetti.

 

ÇETE GİBİ SÜRÜLER HALİNDE DOLAŞIYORLAR

Adeta çete gibi sürüler halinde dolaşan köpeklerin, okula giden çocukları ve velileri çok korkuttuğunu kaydeden vatandaşlar, bir facia yaşanmadan önlem alınmasını istedi. Vatandaşlar, “ Köpekler bir araya geliyor, bazı günler 10’dan fazla köpeğin bir arada gezdiğini görüyoruz. Bunlar gerçekten tehlikeli oluyor. Yoldan geçen insanlara havlıyorlar, arabalara havlıyorlar havladığı zaman insan korkuyor. Özellikle sabah saatlerinde bazı okullar önünde sürü şeklinde toplanan köpeklerin havlamasıyla çocuklarımız çok korkuyorlar. Bunlarla mutlaka önlem alınmasını istiyoruz. Tabi ki hayvanları seviyoruz ama tehlike oluşturduğu zaman bunun da önüne geçilmelidir” dedi.  Öte yandan geçtiğimiz günlerde Amberdere bölgesinde evin bahçesinden dolaşmaya çıkan golden cinsi bir köpek sokak köpeklerinin saldırısında ölmüştü.

AKAY: ÇERKEZKÖY’DE 4 BİN CİVARINDA BAŞIBOŞ KÖPEK VAR

Geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sokak hayvanları ile ilgili sorulan soruya ise “ Hızlı tren geçtiğinden dolayı barınağın uç kısmı gitti. Arkasından DSİ geçiyor. Arkadan da gitti. Şu anda ortada kaldık. Yeni bir yer arayışımız var. Yeni bir alan tahsisi talebimiz var. Tabii ki bir yasal düzenleme oldu. Ancak bunun bir altlığı yok. Bir yasal düzenleme oldu. Ancak memleketteki başıboş, sahipsiz hayvanların sorumluluğunu ‘al kardeşim belediye bunu yapsın’ demek işin kolaycılığı. Burada bir başıboş hayvan sorunu var mı? Evet var. Buna sadece ‘ben yasayı çıkarttım. Hadi bakalım. Sorumlular gereğini yerine girmesin’. O zaman alan tahsis taleplerimiz var, bunlar değerlendirilsin. Bugün Çerkezköy'deki başıboş hayvan sayısı 4 bin civarında. Bununla ilgili Çerkezköy Belediyesi 2 tane veteriner, 2 tane tekniker, yaklaşık 15 personeliyle şu anda işini götürmeye çalışıyor. Yasa çıktı. Bununla ilgili herhangi bir yerel yönetimlere, ‘biz bu anlamda destek verelim’ diye bir net bir şey yok. ‘Yasayı çıkarttım. Yerel yönetimler başınızın çaresine bakın’ diyen bir kolaycılıkla karşı karşıyayız. Bunun adı kolaycılık. Buna dair bir destek, buna dair bir yaklaşım var mı? Yok. Belediye yine kendi başına kalmış durumda. Bizi yalnız başımıza bırakanlara sesleniyoruz. Bun kadar da kolaycılık olabilir mi?” dedi. Birkaç ay içerisinde barınağı yeni yerine taşıyacaklarını söyleyen Akay, “Elimizden geldiğince bugüne kadar yaptığımız gibi elimizden geleni daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Hayvanları katletmek gibi bir fikrimiz asla yok. Biz yine kendi kadromuzla elimizden geldiği maksimum ölçüde hayvanları alıp rehabilite edip mümkünse kendi alanlarımızda, mümkün değilse doğal yaşam ortamında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaya devam edeceğiz” cevabını vermişti.

Haber/Şaban KARDEŞ