Gözden kaçırmayın

O kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmışO kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış

Programda konuşan iş insanı Bilal Acar, federasyonun kurulması için bir süredir çalışmaların sürdüğünü belirterek federasyonun işleyişiyle ilgili konuştu. Bilal Acar’ın konuşmasının ardından dernek başkanları tek te söz alarak federasyon hakkındaki görüşlerini paylaştı. Kapaklı Alaçamlılar Derneği Başkanı Mustafa Taşkıran, “Tekirdağ’da 60 bin Samsunlunun temsilcileri burada. Allah sizlerden razı olsun. Bizler Kapaklı’da hizmet ediyoruz. Onursal başkanımızdan bayrağı teslim alalı 1 sene oldu, bu 1 senede yaptığımız icraatlarla gündeme geldik. Bu federasyon daha öncede kurulmak istenmiş, inşallah bugüne nasip olacak. Bugünün olması için mücadele verdik, Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin” derken Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Enes Yıldız da çıktıkları bu yolda beraber olduklarını belirterek “Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.
 
ARTIK BEN DEĞİL BİZİZ
 
Bu sürece çok yakından tanık olduğunu belirten Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Sebahattin Altınsoy ise, “Biz Havzalılar olarak Samsunluları hak ettiği şekilde temsil edecek bir çatı oluşturmak için buradayız. Biz Bilal Acar ile beraber yürüyeceğiz” dedi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Özden de “Tekirdağ’da 58-60 bin Samsunlu var. Bunun bilincindeyiz, bu büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu zaman zaman anlıyoruz. Bu federasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Artık ben değil, biziz. Biz diye düşünürsek her şeyi başarabiliriz, ancak ben diye düşünürsek hiçbir şey olmaz” ifadelerini kullandı.
 
“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”
 
Toplantıda söz alan Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Hasan Saraçoğlu ve Çorlu Samsunlular Dernek Başkanı Yılmaz Taşdemir federasyon ve yönetimine başarılar dilerken, Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı da, bu birlikteliği sağladığı için başta Bilal Acar olmak üzere herkese teşekkür ederken, Ergene Samsunlular Derneği olarak üzerlerine düşen ne varsa mücadele etmeye hazır olduklarını ifade etti. Havzalılar Derneği olarak Bilal Acar’ın ve federasyonun yanında olduklarını belirten Ergene Havzalılar Derneği Başkanı Mehmet Demir ise “Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın” dedi. Vize Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Gafçı, Vize’deki Samsunlular olarak destek vermeye hazır olduklarını dile getirirken, Samsun Havza Çamyatağı Köyü Derneği Başkanı Mustafa Acar da “Kim ne derse desin bu federasyonu kuracağız. Biz beraber olduğumuz sürece kimse bizi yıkamayacak” dedi. Saray Vezirköprülüler Derneği Başkanı Recep Şenkaya da federasyon yönetimine başarılar diledi.
 
“KAPAKLI’DA BÜYÜK BİR NÜFUS GÜCÜMÜZ VAR”
 
Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bilal Acar da destek veren dernek başkanlarına ve tüm Samsunlulara teşekkür ederek “Önemli olan ben değil, biz olmaktır. Allah nasip eder federasyonumuzu kurarsak benim hiçbir şahsi takdirim olmayacak. Federasyonun bir icraati olacaksa bu yönetim kurulunun alacağı bir karar olacak. Örneğin Kapaklı’da yeni mahalleler kuruluyor. Federasyon kurulursa her mahalleden bir muhtar adayı çıkartacağız. Kapaklı’da büyük bir nüfus gücümüz var. Önümüzdeki süreçte Kapaklı’da bir belediye başkanı adayı çıkarmamız zor değil. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağım” diye konuştu. Federasyonların dernekler üzerinde herhangi bir yaptırımının olmadığını kaydeden Acar, “Onlar bağımsız olarak hareket edecek ve kendi faaliyetlerine devam edecek. Hiçbir aylık ve aidat alınmayacak. Federasyonumuz az önce saydığım gibi Tekirdağ’ın, Trakya’nın neresinde bir Samsunlunun sorunu varsa onu çözecek. Benim şahsi olarak Trakya’da yapmak istediğim en önemli şey, İstanbul’da yapılan Samsun tanıtım günlerini buraya da getirmek. Burada çok iyi bir potansiyelimiz var” dedi.
 
TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER
 
Hawthron Suites By Whyndam Otel’de düzenlenen iftar programı ve toplantıya Kapaklı Alaçamlılar Dernek Başkanı Mustafa Taşkıran ve yönetimi, Kapaklı Vezirköprülüler Dernek Başkanı Enes Yıldız ve yönetimi, Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Sebahattin Altınsoy ve yönetimi, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Özden ve yönetimi, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Hasan Saraçoğlu ve yönetimi, Saray Vezirköprülüler Derneği Başkanı Recep Şenkaya ve yönetimi, Çorlu Samsunlular Derneği Başkanı Yılmaz Taşdemir ve yönetimi, Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı ve yönetimi, Vize Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Gafçı ve yönetimi, Ergene Havzalılar Derneği Başkanı Mehmet Demir ve yönetimi, Samsun Havza Çamyatağı Köyü Derneği Başkanı Mustafa Acar ve yönetimi katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA