Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemiden dolayı 2 yıl bayramları pandemiminin gölgesinde kısıtlamalarla kutlayan vatandaşların umutlarına bu yıl da artan bilet fiyatları gölge düşürdü.  Tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler, Çerkezköy’e gelmeye başlarken, Çerkezköy Otogarda ise yoğunluk yerine sessizliğin olduğu görüldü.
 
EK SEFER TAKVİMİ OLUŞTURULDU
 
5 günlük Ramazan Bayramı tatilini Çerkezköy dışında geçirmek isteyen vatandaşlar ise, biletlerini günler öncesinden alırken, firmalar da yaklaşan bayram öncesi tedbir olarak birçok il için ek sefer takvimi oluşturdu. Çerkezköy Otogarı’nda geçtiğimiz yıla oranla 3 kat artan bilet fiyatlarından dolayı vatandaşlar tren seferlerine ilgi gösterirken, otobüs firmaları ise pandemi nedeniyle 2 yıldır yapamadıkları bayram seferlerini bu yıl değerlendirmek istiyor.
 

 
“YOĞUNLUĞA KARŞI TEDBİRLİYİZ”
 
Kale Seyahat Çerkezköy Otogar Sorumlusu Vedat Yağlıtürk, Ramazan Bayramı yoğunluğunun Arife Günü itibariyle başlayacağı belirterek, “Bayramın diğer günlerinde de yoğunluk devam eder. Uzun mesafe kısa mesafede de yoğunluk yaşıyoruz bu bayram. Bu yoğunluğa karşın tedbirliyiz. Her yarım saatte bir, yirmi dakikada bir ek arabalarımız hazır bir şekilde bekliyor” dedi.
 
“BİLET FİYATLARINI YÜKSELTMEMEYE GAYRET GÖSTERDİK”
 
Son yapılan zamlardan sonra vatandaşları mağdur etmemek adın bilet fiyatlarını yükseltmemeye gayret gösterdiklerini söyleyen Yağlıtürk, “Dar gelirli yolcularımıza da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çerkezköy sanayi bölgesi olduğu için dar gelirli vatandaşlarımız çok, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız var. Onların bu seneki yansıması var bize düşüş olarak. Esenler Otogar’a çok fazla yoğunluk var. Diğer bölgelere pek bir yoğunluk yok” ifadelerini kullandı.
 

 
EK SEFERLER YARIN İTİBARİYLE BAŞLAYACAK
 
Ek seferlerin yarından itibaren başlayacağını kaydeden Yağlıtürk, “Önceden saat başıydı, şimdi vatandaşlarımızı mağdur etmemek için yarım saatte bir, 20 dakikada bir otobüs seferlerimiz olacak bazı noktalara” dedi.
 
TREN SEFERLERİNE RAĞBET ARTTI
 
Uzun yol seferlerinin pahalı olmasından dolayı tren seferlerine rağbetin arttığını kaydeden Vedat Yağlıtürk, “Sabahları tren garının o tarafa gittiğimizde aşırı kuyruk var. Tabi ki Esenler Otogar’ına otobüs bileti fiyatının 120 TL olması, dar gelirli bir ailenin tren seferlerini kullanmasına sebep oluyor. Çünkü 4 kişilik bir ailenin otobüsle İstanbul’a gitmesi asgari ücretinin üçte birini otobüs biletine vermesi demek, ama trenle gittiği zaman bilet fiyatı daha uygun. Bu bizi tabi ki etkiledi ama Devlet Demir Yolları’nı da etkiledi, çünkü onlar da yetersiz kalıyor. Biz de fiyatlardan dolayı mahcup oluyoruz. Tren seferlerine de ek sefer eklenmeli, hızlı trenin gelmesi var. Eğer hızlı tren gelirse zaten Çerkezköy’deki taşıma sektörü biter. Benzin ve mazot fiyatlarındaki artış devam ederse bu sektör de biter sadece uzun yol başlar. Hızlı tren de gelirse Esenler Otogar’a sadece tren aracılığıyla ulaşım sağlanır belli bir süre sonra” dedi.
 
“İNSANLARI SEVDİKLERİNE KAVUŞTURMAYA HAZIRIZ”
 
Trakya bölgesi için oluşturulan ek seferlerden de bahseden Yağlıtürk, “Kırklareli, Saray, Vize, Pınarhisar, Silivri ve Beylikdüzü için de ek seferlerimizi oluşturduk. Diğer firmalara göre fiyatlarımızı güncelledik, Beylikdüzü 59 TL, Silivri 50 TL, Saray ve Vize 15-20 TL olarak değişiyor. Yine 20 dakikada bir araç seferlerimizi oluşturduk. Bu bayramda insanları sevdiklerine kavuşturmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE RAMAZAN BAYRAMI TARİFESİ
 
İstanbul (Esenler) 120 TL, Ankara 380-400 TL, İzmir 350-400 TL, Aydın 350-380 TL, Kırklareli 75 TL, Zonguldak 199 TL, Edirne 80 TL, Gebze 180 TL, Karadeniz Ereğlisi 339 TL, Düzce 199 TL, Silivri 55 TL.
 
Haber / Faik Onur KAYA