Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Sabah saatlerinde Çerkezköy’e gelerek içme suyu yenileme çalışmalarını inceleyen ve canlı yayında gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını yanıtlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’den bahsederken diğer ilçelere göre farklı konuşmak gerektiğini ifade ederek “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Çerkezköy 2014’te Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere ikiye ayrıldı. Arazinin 250 kilometrekarelik kısmı Kapaklı’ya kalırken, 125 kilometrekarelik kısmı ve nüfusun çoğunluğu Çerkezköy‘de kaldı. Her iki ilçemiz de sanayi kesimi olduğu için 2014’ten bu yana 8 yıl içerisinde ciddi bir nüfus artışı olurken, Çerkezköy nüfusu 196 bin2, Kapaklı nüfusu ise 136 bine gelmiş durumda. Bu göç hızla sürüyor. O nedenle Çerkezköy’ün ve Kapaklı’nın altyapı sorularının ötelenmeden gecikmeden bir an önce yapılması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“O MANZARALAR 8 SENEDİR HİÇ GÖRÜLMEDİ”
Çerkezköy’ün çok hızlı büyüdüğünü ancak bu büyümeye paralel olarak gerekli devlet yatırımlarını alamadığını söyleyen Albayrak, “Büyükşehir olarak Çerkezköy’de ciddi yatırımlarımız var. 300 milyon TL’ye yakın yatırım yapmışız. 2014 öncesi Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanıydım. 2014 öncesi burada kayıklarla insanların sel baskınından kurtarılıyordu. Burada yaptığımız birtakım düzenlemelerle o manzaralar 8 senedir hiç görülmedi, Allah kısmet ederse daha da görülmeyecek” dedi.

“36 KİLOMETRELİK ALTYAPI YAPTIK”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın genç, dinamik ve Çerkezköy sevdalısı olduğunu vurgulayan Kadir Albayrak, “8 senedir beraber çalışıyoruz Çerkezköy’ün sorumluluğunu almak için ciddi mücadeleler veriyor. Biz de kendisine haklı olduğu konularda destek oluyoruz. Haklı olduğu konu da Öztrak ve Atatürk Caddelerinin alt yapısının ve burada birtakım üst yapının yenilenmesi gerekiyordu. Bunun için biz de gereken bütün desteğimizi verdik, vermeye devam ediyoruz. Çerkezköy’ün iktidar tarafından da alt yapıda desteklenmesi gerekiyor. Atatürk Caddesi Ve Öztrak Caddesi’nde yapmış olduğumuz alt yapıda yaklaşık olarak 5 bin metre yani 5 kilometre 700’lük asbes ana boruyu değiştirdik. Çerkezköy’de 36 kilometrelik bir altyapı yaptık. Bu borular dünyada kullanılmıyor, bunları değiştirmemiz gerekiyordu. En son teknoloji 800’lük düktil borularla bu hatları değiştirdik ama bunun için her iki tarafta 5 km bir 60 boy değiştirirken 36 kilometrelik de altyapı yaptık. Bu çalışmanın yapılması gerekiyordu, daha sonra yapılmaya kalksak vatandaşlar ciddi boyutta daha büyük bir sıkıntı çekecekti. Ötelenen her proje daha büyük sıkıntılar olarak vatandaşa dönecekti” diye konuştu. Şu ana kadar yapılan çalışmalarının tamamının 30 milyon TL’lik bir altyapı yatırımı olduğunu ve bunu tamamlayacaklarını söyleyen Albayrak, Çerkezköy’ün daha 100 milyon TL’lik altyapı yatırımına ihtiyacının olduğunu ifade ederken, Çerkezköy’ün altyapısı için TESKİ tarafından hazırlanan proje kapsamında kredinin İller Bankası’ndan onaylanmasını beklediklerini belirtti.

“ÇERKEZKÖY’DE UZUN VADELİ SU KESİNTİSİ OLMAYACAK”
Siyasi parti temsilcilerinden gelen eleştirilere de cevap veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “AK Partinin İlçe Başkanı veya Cumhur İttifakının İlçe Başkanı her toplantıda açıklamalarında buradan dem vurup geziyor, ‘bitmedi, işim bitmeden katlı otopark iptal oldu, sorun var’ diyorlar. Hem yatırımlar konusunda çabaları yok hem de yapan kişiyi tenkit ediyor. Bir kere alkışlayın bu riske girmişiz, burada bu kadar iş yapıyoruz. Belki 50-60 sene Çerkezköy’ün bu altyapıya ihtiyacı olmayacak ve demin bahsettiğim 5 km asfalt var biz boruyu değişiyoruz. Vatandaşa yaşattığımız son su kesintisi. Çerkezköy’de uzun vadeli su kesintisi olmayacak çünkü ana merkez buradan besleniyordu” dedi.
 

“SÖZLEŞMESİNİ BUGÜN İMZALIYORUZ”
Çerkezköy için yapılacak yeni yatırımlardan da bahseden Albayrak, “2023’ün başında Kavakdere’nin oraya çok güzel bir mesire alanı yapıyoruz. Ciddi bir yatırımımız olacak. Tepe mevkiindeki kavşak düzenlemesi projesinin ihalesi bitti, bugün sözleşmesini imzalıyoruz. Yer teslimi yapılacak ve müteahhit işe başlayacak” dedi. Tepe’de bazı yeni sitelerin kanalizasyon sıkıntılarının olduğunu ve bunu çözmek üzere hazırlık yaptıklarını söyleyen Albayrak, Bağlık Viyadüğü’nün yapımına da önümüzdeki yıl başlamayı hedeflediklerini dile getirdi.  Cengiz Topel Caddesi’nde yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzunu da önümüzdeki yıl bitireceklerini söyleyen Albayrak, “Mayıs ayında kısmetse mayolarımızı giyip orada yüzeceğiz hep beraber” dedi. Çerkezköylü vatandaşlara da seslenen Albayrak, “Bize güvensinler. Hizmetin siyaseti olmaz. Bu hizmet gerçekten iyi bir hizmet, kim yaparsa yapsın takdir etmek gerekiyor biraz da sabretmek gerekiyor. İş bittiği zaman hem Atatürk Caddesi’nde hem Öztrak Caddesi’nde ciddi boyutta trafiğin rahatladığını, parklanmanın kolay olduğunu görecekler” dedi. Meydanaltı Otopark Projesi’nin deplase işlerinin çok uğraştırdığını, alt zeminin çok kötü çıktığını söyleyen Albayrak, “Oraya bizim o projeyi yapmamız için hem 2-3 katı masraf gerekiyordu hem de çok uzun bir zaman gerekiyordu. Burayı çok güzel bir meydan olarak toparlayacağız. 175 araçlık katlı otoparkın da yerini hazırladık” dedi.
“ÇERKEZKÖY’Ü GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Meydanı’nda tek başına çekindiği fotoğrafa gelen eleştirilere de cevap veren Kadir Albayrak, “Ben oraya geldiğimde saat 05.45’ti. Meydanda yapılan dolgunun son şeklini görmek istedim. Acaba ben oraya 20 kişiyle gelseydim, herkesi o saatte oraya toplayıp fotoğraf koysaydım daha mı makbul olacaktı? O sabah Çorlu’da, Çerkezköy’de, Kapaklı’da, Saray’daki yatırımları inceledim. Burada bir fotoğraf verdim, buradaki mesajım şuydu, ‘merak etmeyin vatandaşlarım ben buradayım.’ İyi ki Vahap Başkanı seçmişler, Çerkezköy’ü çok seviyor. Yaptığı işler Çerkezköy için” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş’a da seslenen Albayrak, “Sen ne yaparsan yap, hiç destek olmasan da biz Çerkezköy’ü güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
“15 KİLOMETRE BORU DÖŞENECEK”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Dün saat 10.00 itibari ile şebekeye su verilememe başlandı. TESKİ’nin dün saat 10.00’da başlayan hummalı çalışmaları devam ediyor. Şehri ana isale asbest borulardan kurtaracak bir çalışma bu. 48 saatlik su kesintisi planlamıştık. Şu anda 22’nci saatteyiz ve TESKİ’nin çalışmalarında son rötuşlar yapılıyor. Saat 10.00 gibi su verilmeye başlanacak. Bir mani çıkmazsa saat 13.00 gibi şebekeye suyu vermiş olacağız. 27’nci saatte suyun başarılı bir şekilde verilmesi planlanıyor” dedi. Şehri besleyen ana isale hatlarının uzunluğunun bin 50 metre olduğunu söyleyen Akay, “Öztrak Caddesi’nde 1 kilometrelik asbest borunun değişimi var. Ama içme suyu hatları sadece bundan ibaret değil. 350’lik hatlar var, 140’lık hatlar var, kanalizasyon hattı var, yağmur suyu hattı var. Bin 500 metrelik caddede 15 kilometre boru döşenecek. Şu andaki gündemimiz çalışmanın dışında tek gündem su. 2016 yılında Hükümet Caddesi’nde asbest boruların değişimi olmuştu. Şu anda bağlantı yaptığımız yere kadar gelmişti. Ordana düktil borular asbest boruya bağlanmıştı. Şimdi de oradan aldık, Narin Kavşağı’na kadar düktil boru değişimi olacak. O yüzden şu anda gündemimiz bu çalışmanın önüne geçen bir su kesintisi. İnşallah saat 10.00 itibariyle vana açılacak ve 27’nci saatte de hatlara su gelmiş olacak diye umut ediyoruz” dedi.
“BU BİR BAHANE DEĞİL, BU BİR SONUÇ”
“Atatürk Caddesi’nde trafik tam anlamıyla ne zaman rahat akacak” sorusuna da cevap veren Başkan Vahap Akay, “Bugün 18 Mayıs, bugün meydanla ilgili bir ihale süreci var. Atatürk Caddesi’nde çalışma kısmen de olsa devam ediyor. Ancak meydanın o dağınıklığı değişmeden, bir ihale süreci ortaya çıkmadan, onun tarihi konmadan Atatürk Caddesi’ndeki bu dağınıklık ortadan kalkmayacak. Önümüzdeki hafta daha net bir şekilde Atatürk Caddesi’nin ve meydanın süreciyle ilgili kesin bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Akay, “Meydan üstü projesinde neyi planladıysak şu an o yapılıyor. Sadece otoparka bağlı iniş çıkış hatlarıyla ilgili revize süreci yaşandı ve ihaleye hazırlandı” dedi. Katlı otoparkla ilgili de büyükşehir belediyesinin çalışmasını sürdürdüğünü söyleyen Akay, “Onların da proje teslimini bekliyoruz. Bu anlattıklarımızın tamamı şu andaki piyasa koşullarının bizi getirdiği nokta aslında. Bu bir bahane değil, bu bir sonuç. Bu sonucu yaşamak istemezdik ama Türkiye bu sonuçları yaşadığı gibi Çerkezköy Belediyesi de yaşadı, Büyükşehir Belediyesi de yaşadı” diye konuştu. 
Haber / Faik Onur KAYA