Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün akşam saat 19.30’da Yalı Restoran’da düzenlenen yemekte mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Esengül Güven ve Levent Yıldırım da katıldı.
“15 ARALIK’A KADAR 31 KİLOMETRELİK ALTYAPI TAMAMLANMIŞ OLACAK”
Yemekte konuşan Başkan Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’nde TESKİ’nin çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladığını ve 15 Aralık’ta işlerini tamamlayarak sahadan çıkacağını belirterek, “Çok yoğun ve kapsamlı bir çalışma içerisindeyiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri başlayalı tam 12 ay oldu. TESKİ 12 aydır sahada. Çerkezköy Belediyesi de 10 aydır sahada. O gün ne söylediğimizi biliyoruz. 12-14 ay hedefi ile yola çıkmıştık. 8. ayın üzerine 14 ay koyup, 2022’nin sonuna işleri bitirmek için o gün yola çıkmıştık. Ne tarih konuştuğumuzu, ne söylediğimizi hatırlıyoruz ve biliyoruz. TESKİ bugüne kadar Atatürk Caddesi ve bağlı 19 sokak ile Öztrak Caddesi’nin Altıyol Kavşağı ile Malkoçoğlu Caddesi’ne kadar olan kısmında 12 kilometre içme suyu, 4 kilometre kanalizasyon, 3 kilometre yağmur suyu hattı döşedi. Eleştirileri, sıkıntıları anlıyorum. Tozu, toprağı ve çamuru biliyorum. Ancak yapılan iş belli. TESKİ 19 kilometrelik hat döşedi. TESKİ’nin 15 Aralık tarihine kadar 31 kilometrelik altyapıyı tamamlamış ve alandan çıkmış olacak” dedi.
“ALTYAPI ZOR VE KASVETLİ BİR İŞ”
Altyapının çok zor, kasvetli ve aynı zamanda vefasız bir iş olduğunu dile getiren Akay, “Çerkezköy’ün ana isale hatları 1990’lı yılların başında yapıldı. Fakat Çerkezköy o günden bugüne beklenenin çok üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Döşenen 12 kilometrelik içme suyu hattının üzeri kapatıldı ve artık bu boruları kimse görmüyor. Bizi sağlıklı ve kaliteli suya kavuşturacak, kanalizasyon kokularından kurtaracak bu yatırımları yapma cesaretini ortaya koyduk ve gelmiş olduğumuz durum budur” diye konuştu.
“ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Çerkezköy Belediyesi olarak üstyapı çalışmalarına Ağustos 2021’de başladıklarını söyleyen Akay, Bugün itibari ile Atatürk Caddesi ve bağlantılı 19 sokakta çalışmalarımız devam ediyor. Temmuz ayında Öztrak Caddesi’ne giriyoruz. Bugün itibari ile Atatürk Caddesi ve bağlantılı 19 sokakta beton yol ve beton kaldırım işini hemen hemen tamamladık. Sadece 2 sokakta beton işimiz kaldı. Asfalt çalışması bugün itibari ile başladı. Yaklaşık 11 cm asfalt serildikten sonra Atatürk Caddesi trafiğe açılacak. Aynı zamanda üst yapı yani taş kaplama işleri yüzde 35 safhasında devam ediyor” ifadelerini kullandı. Çerkezköy’de zor ve kapsamlı bir işe girdiklerini dile getiren Akay, “O gün itibari ile öngöremediğimiz başka bir durum daha var. Türkiye’de Aralık 2021 tarihinde Haziran ayında öngörülemeyen bir ekonomik kriz yaşandı. Bugün yaşanan ekonomik krize, bu kadar ekonomik dalgalanmaya rağmen, fiyatların 3’e, 4’e katlandığı durumlarla karşı karşıya kaldık. Olağanüstü şartların içerisinden geçtiğimiz bir dönemde yaptığımız işin büyüklüğünü de üst üste koyarsak yapılan eleştirilerin biraz eli vicdana koyarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eleştiri derken kastettiğim şuursuz eleştiriler. Esnafımız, halkımız, vatandaşımız tabi ki bu tozu, toprağı çekmek istemez. Biran evvel, hemen olsun ister. Ancak herkes şunu bilsin ki biz herkesten daha çok, hızlı bir şekilde bu işlerden kurtulmaya çabalıyoruz” dedi.
“EN YAKIN ZAMANDA BUNLARIN HEPSİNİ SONUÇLANDIRACAĞIZ”
Meydan Projesi’yle ilgili de konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Cumhuriyet Meydanı Projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Meydan Altı Otopark ve Meydan Düzenlemesi olarak ihale edildi. Ekim ayı içerisinde sahanın etrafı çevrildi fakat ekonomik kriz, yaşanan fiyat farkları gibi nedenlerle proje gerçekleşemedi ve iptal edildi. Projenin iptal edilmesinin ardından hızlı bir şekilde Cumhuriyet Meydanı Projesi hazırlıklarına başladık. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 90, Çerkezköy Belediyesi’nin yüzde 10 finansman katkısı ile yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda 9 bin metrekaresi taş, 4 bin metrekarelik alanda ise peyzaj olmak üzere ihalesi yapılarak çalışmalar başladı. Ekim ayından Haziran başına kadar gelen 8 aylık sürede çok büyük sıkıntılar çektik” dedi. Esnafın, vatandaşın ciddi sıkıntılar çektiğini ve ciddi eleştiriler aldıklarını söyleyen Akay, “Bunun farkındayız ve biliyoruz. Bunu biran evvel dönüştürmek, bu mağduriyeti ortadan kaldırmak, yaya güvenliğini sağlamak, riskleri ortadan kaldırmak için hızlı ihale yöntemi ile Cumhuriyet Meydanı Projesi ihale edildi, iş teslim edildi ve hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. İnşallah Osmanlı Camii’nin de duvarlarını kaldırarak, orayı da Cumhuriyet Meydanı ile buluşturarak en yakın zamanda bunların hepsini sonuçlandıracağız.  İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenimizi yenilenen Cumhuriyet Meydanımızda yapacağız. Hatta 19 Ekim’de Muhtarlar Günü çelengini de Cumhuriyet Meydanı’nda koyacağız” ifadelerini kullandı.
 

“12 MAHALLEYE HALK EKMEK BÜFELERİ KONULACAK”
Geçtiğimiz günlerde yaptıkları ihale kapsamında 12 mahallede asfalt ve beton yol çalışmasına başlayacaklarını dile getiren Akay, bu yıl içerisinde ilçe genelinde toplam 18 adet yeni ve revize park çalışmalarının da olacağını ifade etti. Veliköy Mahallesi’nde yapımı devam eden TIR Parkı’nın bitmek üzere olduğunu ve Temmuz ayı itibari ile Çerkezköy girişindeki bu TIR yükünü, yoğunluğunu kaldıracaklarını dile getiren Akay, Halk Ekmek Fabrikası ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini ifade ederek “Çerkezköy’ün 12 mahallesine de halk ekmek büfeleri konulacak ve Çerkezköy daha ekonomik ve sağlıklı ekmeğini 2022 sonunda Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’ndan almış olacak” dedi.
“MÜCADELEM DEVAM EDECEK”
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akay, Tepe otoban bağlantı yolunun Büyükşehir tarafından ihale edildiğini anımsatarak “İş muhtemelen haziran ayı içerisinde başlayacak ve karayollarının yarım bıraktığı işi büyükşehir belediyesi tamamlayacak” dedi. Seçim beyannamesinde yer alan projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Akay, “Pandemi ve ekonomik krize rağmen hedeflerimize ulaşmak için yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. Bağlık Vüyadüğü’nün de ihale aşamasında olduğunu dile getiren Akay, “1-2 ay içerisinde ihale edilir diye düşünüyorum” dedi. İptal edilen ‘Çerkezköy-Süleymanpaşa’ minibüs seferlerinin sorulması üzerine de konuşan Akay, “O hattın Süleymanpaşa’ya kadar çalışması için 4-5 yıldır mücadele veriyorum. Bu mücadeleye ben kendi adıma devam edeceğim. 200 bin nüfuslu bir ilçeden il merkezine gidişi engellemeye çalışan, tekelleşmiş birileri var olabilir. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. Çerkezköy’den Süleymanpaşa’ya vatandaşların tek araçla gidebilmesi için mücadele ediyorum, bu mücadelem devam edecek” diye konuştu. Başkan Vahap Akay, mahalle muhtarlarının da mahalleleriyle ilgili talep ve önerilerini dinledi.
Haber / Faik Onur KAYA