Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor


Türkiye'nin Avrupa ile demiryolu bağlantısını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin çalışmalarının ilçede hızla devam ettiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, “Haziran 2019'da yapımına başlanan Çerkezköy-Kapıkule hattında fiziki ilerleme devam ederken, daha önce hedeflenen tarih revize edilmişti.
Şimdi 2025 yılı sonu diye konuşuluyor. İstanbul yolu üzerinde karayolunu bağlamak için viyadük çalışması, BSH kavşağında ise treni üstten geçirmek için geçit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hemzemin geçitle ilgili bölge müdürlüğünden yetkililer ilçemize gelecekler ve kendileriyle hızlı trenin son aşamalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.
“CUMHURİYET BAYRAMINA HAZIRLIYORUZ” Çerkezköy'de 1978 yılından bu yana kamu kurum ve kuruluşlarını bünyesinde barındıran ve ‘Riskli’ yapı vasfında olduğu için yıkılan Çerkezköy Hükümet Konağı binasının yerine yapılacak yeni binanın temelinin geçtiğimiz yıl Haziran ayında atıldığını ifade eden Kaymakam Günlü, “Çerkezköy Hükümet Konağı’nın yatay mimari olarak 4 katlı inşa edilecek yeni binasında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.
Müteahhit firma en geç yılbaşına kadar demesine rağmen görüşmelerimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yetiştirilmesini istiyoruz. Bir aksilik olmazsa o tarihe yetiştirilecek. Binanın bodrum katında seramik işleri başladı. Üst katlara şap döküldü ve bölmeler yapılıyor. Ayrıca dış cephe kaplama ve tesisat işleri devam ediyor” dedi.
“DERSLİK AÇIĞINI KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ” İlçede eğitim yatırımlarının aralıksız şekilde sürdüğünü ifade eden Kaymakam Günlü, “İki tane ihale edilecek okulumuz var. İhalelerin yapılmasının ardından süreçler başlıyor. Bayram sonrası o okullarımızın yer tespiti yapılacak. İnşallah inşaata da başlayacağız. Hayırseverlerimizin de yapacağı iki tane okulumuz var. Onlarda sıkıntı bulunmuyor.
Ruhsat aşamasına geliyoruz. Bu yıl 200 derslik ilave edeceğiz. Eğitim yatırımları tasarruf tedbirlerine takılmıyor. Birçoğu deprem riski nedeniyle boşaltılan okullar olduğu için hayırseverlerimizin katkılarını devlet destekli yapılacak okullara değil, program dışındaki diğer yatırımlara yönlendiriyoruz. İnşallah yapılacak bu eğitim yatırımları ile birlikte derslik açığını kapatmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
OLAYLARIN AYDINLATILMA ORANI YÜZDE 90 İlçede asayiş konusunda emniyet ve jandarma ekiplerinin özveri ile çalıştığını ifade eden Günlü, “Ekiplerimiz gün boyu belirlenen noktalarda uygulamalarını başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Yaz aylarında tayin dönemi oluyor. Şu ana kadar Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden 14 arkadaşımızın, Jandarma İlçe Komutanlığı’ndan ise 4 personelimizin tayini çıktı. İnşallah bakanlığımız da tayini çıkan arkadaşlarımızın yerine yeni personeller gönderecektir.
Ekiplerimizin ilçede yapmış oldukları çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Çerkezköy’de tüm suçlar düşerken, sadece son dönemlerde dolandırıcılık olayları artmıştır. Sayıların düşmesi yanında olayların aydınlatılma oranı da ilçemizde yüzde 90 olmuştur” dedi.
VATANDAŞLARI UYARDI Dolandırıcılık konusunda da vatandaşları uyaran Kaymakam Günlü, “Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de dolandırıcılık suçları artıyor.
Vatandaşlarımız yetkililer tarafından uyarılmasına rağmen kendisini polis ve savcı diye tanıtan dolandırıcıların ağına düşüyorlar. Dolandırıcılar beni bile telefonla arıyorlar. Kısacası ülke genelinde artış gösteren en önemli suç dolandırıcılıktır. Kendilerini böyle tanıtan kişiler aradığı zaman konuşmayı uzatmasınlar ve lütfen telefonu kapatsınlar. Ayrıca son dönemlerde vatandaşlarımızın telefonlarına ‘ikramiye kazandınız’, ‘ceza dosyanız var’ diye mesajlar geliyor.
Vatandaşlarımız gelen linklere de tıklamasınlar” dedi. Haber / Faik Onur KAYA