Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor


Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, odada SS 25 No’lu Akarsu Birlik Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş, S.S. 41 Nolu Kapaklı Özel Halk Otobüsleri Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Levent Çifci, taksiciler ile şoför esnafı ile toplantı gerçekleştirdi.

DOKUZ AYDIR ZAM ALMADIK
T,S,J,M plakalarının yaklaşık 9 aydır zam almadığını ifade eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “13 Ekim 2023 tarihinde toplanan UKOME aradan geçen dokuz aylık süre zarfının ardından 7 Haziran tarihinde toplandı. Biz toplantıda zam talebimizi revize ederek yüzde 70 oldu. Toplantıda zam talebimiz hem reddedildi hem de alt komisyona gönderildi. Komisyon ise çalışmaların devamı kararı aldı. Yine 11 Haziran’da yapılan alt komisyon toplantısında bizlere yüzde 20 zammı reva gördüler” dedi.

KABUL ETMİYORUZ
Bu zammı kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden As, “Civar il ve ilçelere baktığımızda toplu taşıma ve taksici esnafa verilen zamlar diğer illerin ücretlerine göre çok geride kalmaktadır. Biz bunu Büyükşehir Belediyesine ilettiğimizde uygun çizgiye getirip düzenleme ve güncelleme yapacağız dediler. Verdikleri yüzde 20 zammı uygulayacaklarsa gerek eylem gerek basın yoluyla gerekse Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacak toplantılara kalabalık esnaf grubu ile gitmeyi düşünüyoruz. Perşembe günü UKOME Başkanı Erdin Eral ile birlikte toplantı yapacağız. Bu zammın daha yükseklere çıkması için görüşmelerimiz olacak. Esnafı rahatlatacak bir zammı da vereceklerini düşünüyorum. Duymadan ve görmeden de kesin konuşmak istemiyorum. 14 Haziran Cuma günü de UKOME’de toplantı olacak. Burada da kalabalık esnaf grubu ile sesimizi duyurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

BEKLENTİ İÇERİSİNDEYİZ
As, “Birilerini memnun edelim ama esnafın mağduriyetini kim giderecek. Yıllardır ezilen esnaf grubumuz var. Ücretsiz taşıma aldı başını gidiyor. Her geçen gün sıkıntı artarak gidiyor. Sesimizi duyurmamız gerekiyor. Haklı olduğumuz yerde haksız olmayalım. Hakkımızı demokratik yoldan arayalım. Her kafadan değişik sesler çıkıyor. Doğru karar alıp doğru hareket edelim. Büyükşehir Belediyesi bizim aklımızla alay ediyor. Yüzde 20 gerçekten çok komik bir rakamdır. Biz dokuz aydır zam alamadık. Her ay esnaf olarak beklenti içindeyiz. Seçim var diye aylardır toplantı yapılmadı. Bu sorunlarımızı çözüme kavuşturacak yetkili kurum ise Büyükşehir Belediyesi’dir. Bizi dikkate alması gerekiyor. Aldığımız duyumlara göre toplu taşımada öğrenciyi 10 TL’de sabit tutmuş. Öğrencilerimiz bizim canımız tabi ki memnun edelim. Bir tarafta da esnaf grubumuz var. Sabahın ilk ışıklarından gecenin kaçına kadar çalışıyorlar. 27 kalemden para alınmıyor. Bırakalım herkesi bedava taşıyalım. Kimseden sadaka istemiyoruz. Hak ektiğimiz ücreti talep ediyoruz. Civarımızdaki il ve ilçelere bakalım. Kırklareli’de takside kısa mesafe 100 TL iken bizde ise 70 TL’dir. Bu bize revamı? Böyle bir iyileştirme olamaz. Neye göre hesaplanıp neye göre planlama yapılıyor” dedi.

DİĞER İL VE İLÇELER İKİNCİ ZAMMI ALIYOR
SS 25 No’lu Akarsu Birlik Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş, “Kırklareli’de geçtiğimiz yıl Ağustos ayında zam aldı. 15.5 TL öğrenci, 20 TL tam ücret oldu. Temmuz ayında yine zam alacaklar. Bizler talep ettiğimiz zamlarla onların geçtiğimiz yıl aldığı zamlara çıkacağız. Diğer il ve ilçeler ikinci zammı alırken biz yeni alacağız” dedi.

SADAKA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Taksiciler adına konuşan Filtekin Şen, “Şoför esnafı olarak bize destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. T,S,M,J plakalarının ortak özelliği ulaşım yapmasıdır. Mazot ve diğer zamlardan hepimiz etkilendik. Sizde bizim arkamızda durarak bu konuyu Büyükşehir Belediyesi ve UKOME’ye taşımanız bizleri sevindirmiştir. Yazılı olarak sizlere verdiğimiz zam beklentimiz inşallah olarak karşılık bulacaktır. Dilenciye sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile bu zam olayını kınıyoruz. Biz esnaf olarak bu zamların yeterli olmadığını, geçim sıkıntısı çektiğimizi de bildirmek istiyoruz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA