Gözden kaçırmayın

Süleymanpaşa Belediyesi olumsuz hava koşullarında da can dostlarının yanındaSüleymanpaşa Belediyesi olumsuz hava koşullarında da can dostlarının yanında


Naip Mahallesi’nde düzenlenen açılış törenine; Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
“BİLİNEN BİR ORGANİZASYON HALİNE GELDİ”
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Naip Muhtarı Mustafa Bektaş’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar konuştu. Konuşmasında festivalin tarihine değinen Nallar, “Tekirdağ Kiraz Festivali; 1961 yılında Gazeteci Fahir Taner, Türk Ocağı Başkanı Mehmet Serez, Tiyatrocu Yılmaz İçöz, Halk Eğitim Müdürü Ali Saydam ve Teknik Ziraat Müdürü Cemal Bey’den oluşan ekibin öncülüğünde ve Tekirdağ halkının katkılarıyla Kiraz Cümbüşü adıyla Naip Mahallesi’nde başlamıştır. 3 yıl süren cümbüş yıl 1964’ü gösterdiğinde Kiraz Festivali haline dönmüş ve Türkiye’nin dört bir yanında hatta dünyanın çeşitli ülkelerinde bilinen bir organizasyon haline gelmiştir” dedi.
“ULUSLARARASI BİR FESTİVAL”
Tekirdağ’ın tanıtımında büyük rol oynayan, birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Tekirdağ Kiraz Festivali’nin, yarım asrı aşan tarihiyle ülkemizin en uzun süredir devam eden etkinliklerinin başında geldiğini ifade eden Nallar, “Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da, Süleymanpaşa Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen festival organizasyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, geleneklerimizi gelecek nesillere taşıdığımız ve şehrimizin marka değerini yükselten uluslararası bir festivaldir” şeklinde konuştu.
TEKİRDAĞ TARIM ŞEHRİ
Daha sonra programda konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk Tekirdağ’ın bir tarım şehri olduğunu söyleyerek, “Tekirdağ, ülkemizde ay çiçek üretiminde 1. sırada, buğday üretiminde 3. sırada. Ulu Önder Atatürk tarafından kurulan bağcılık enstitümüz var. Pek çok üzüm bağı, üzüm çeşidimiz var. Onları geliştiriyoruz. Şarköy’de, Süleymanpaşa’da üzüm çeşitlerimiz var, kiraz çeşitlerimiz var, zeytin çeşitlerimiz var. Tarım bakımından oldukça zengin ve verimli bir şehiriz ama bugün 58 yıldan beri devam eden bir festivalle birlikteyiz nasipse seneye plakamız olan 59.’sunu yapacağız. İnşallah daha iyi, daha kalabalık, daha coşkuyla yapacağız. Festivalimizin şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün konuşmasının ardından 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Tanıtım Etkinliği ve Kiraz Yarışması’nın ödül töreni yapıldı. İki kategoride düzenlenen yarışmada birincilere 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 7 bin 500 TL ödül takdim edildi.
“TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NİN HİKAYESİ BU”
Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 58’incisi düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde festival kortejine binlerce kişi katılırken, kortej güzel görüntülere sahne oldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Tekirdağ Kiraz Festivali’ni daha iyi yerlere getirmek için daha çok çalışacağız. Şehrimize milyonlarca yerli ve yabancı turist gelecek. Çok büyük ve önemli bir organizasyon yapıyoruz. Yapıyoruz derken bu organizasyonu sadece belediye olarak biz değil, vatandaş olarak, esnaf olarak bu şehirde yaşayan tüm hemşehrilerim ile birlikte yapıyoruz. İşte Tekirdağ Kiraz Festivali’nin hikayesi bu. Tekirdağ Kiraz Festivali’nin ruhu bu. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. El birliği ile festivalimizi daha da iyi yerlere getireceğiz. Festivalimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
İMZA GÜNLERİ DÜZENLENDİ
Ünlü tiyatrocu, senarist, yönetmen Müfit Can Saçıntı’nın stand up gösterisi ve söyleşisi ile renklenen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Saçıntı, Rumeli İskelesi’nde katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Tekirdağlı yazarlar ve şairler; Cahide Ulaş, Sezai Kurt, İbrahim Uzun, Gülşen Erdağlı, Şefika Koca, Hüseyin Bayol, Namigar Başbuğoğlu, Latife Toptan Dümbelek, Tuncay Dağlı, Rakip Ertuğrul Eriz, Ercan Duygu, Ege Akdemir, Emine Sonal, Nuran Sevim, Ayşe Özkılıç, Hüseyin Güler ve Zeynel Akata’nın okurlarıyla buluştuğu organizasyonda ayrı imza günleri de düzenlendi.
AHMET SELÇUK İLKAN RÜZGARI ESTİ
Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında ana sahnedeki program, Ritm-i Ahenk Perküsyon Orkestrası konseri ile başladı. Onlarca vurmalı çalgının uyum içinde performans gösterdiği konserde, sevilen eserlerin ritmik uyarlamalarını seslendiren topluluk, dinleyicilerin beğenisini kazandı. Daha sonra Balkan müziğinin bilinen ve sevilen ezgilerini icra eden Blues of Rumeli sahne aldı. Eğlenceli ve duygusal repertuarı ile festivale renk katan topluluk, dinleyenlerden alkış aldı. Blues of Rumeli’nin ardından konser alanını dolduran binlerce müziksever, Doğukan Alkan’ın DJ performansı ile festival havasına kendini kaptırdı. Şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, ilk gün sahneye çıktı. İlkan, şiirlerinden bestelenen şarkıların yanı sıra kendi seslendirdiği şiirleri ile duygu dolu anlar yaşattı. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün de takip ettiği konserin ardından sahneye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, İlkan’a performansı dolayısıyla teşekkür ederek bir sepet kiraz ve çiçek sundu.
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN