Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

 

 

 

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nihat Yıldız ve Ali Tektaş ile birlikte genel başkanlığa yeni seçilen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner’i makamında ziyaret etti.

 

SORUNLARIMIZI İLETTİK

 

Yiğiner’e, Tekirdağ’daki servisçilerin sorunlarını aktardıklarını belirten Gündoğdu; “Görüşmemiz oldukça verimli bir havada gerçekleşti. Bugüne kadar karşılaştığımız sorunları ve çözüm önerilerimizi genel başkanımıza iletme fırsatı bulduk. Genel başkanımız da sorunları tek tek not alarak Ankara’da çözüm noktasında elinden geleni yapacaklarının altını çizdi” dedi.

 

‘ZİYARETTEN MEMNUN OLDUK’

 

Gündoğdu ve yönetiminin ziyaretini sosyal medya hesaplarından paylaşan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner de; “Başkanımız Aşkın Gündoğdu ve beraberlerindeki Oda Yöneticilerimizi TŞOF’da ağırladık. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkanlarımıza ve Yöneticilerimize nazik ziyaretleri, hediyeleri ve temennilerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Yiğiner şunları söyledi; “Ticari araçlarımızı yakından ilgilendiren mülkiyet hakkı kanun taslağı başta olmak üzere ulaşım esnafımızın sorunları, çalışma şartları, talep ve beklentileri detaylı bir şekilde görüşerek gerekli adımları atacağız. Şoför esnafımızın gayretleri sayesinde Türkiye ekonomisi büyüyor. Biz de daha iyi çalışma şartları için gereken adımları atacak. Yeni yönetmelikler ve kanunlar çıkarmak için çalışacağız. Şoför esnafımızın destekleriyle seçildik bu teveccühün ağırlığının ve öneminin farkındayız. Şimdi daha da fazla çalışma zamanı teşkilatımızın lokomotifi TŞOF’u hep birlikte hak ettiği noktaya getireceğiz. TŞOF; il ve ilçelerde kurulmuş 691 oda başkanlığı, yaklaşık 1.5 milyon nakliyeci ve şoför esnafından oluşan üyesi ile yurdumuzun en büyük, yaygın ve köklü mesleki teşekküllerinden biridir. Oda Başkanlıkları, bulundukları İlin Birlik Başkanlıklarına ve merkezde Federasyona bağlıdır. Birlikler ve Federasyonlar ise Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu çatısı altında toplanmıştır. Federasyon, anayasal düzen içinde meslek sorunlarının tek takipçisidir. Üyelerinin refah düzeyini yükseltmek, hak ve menfaatlerinin gerektirdiği doğrultuda meslektaşlarını savunmaktadır. Sosyal ve ekonomik yönden gelişmeleri için çeşitli çalışmalar yapmakta ve eğitim hizmetleri gerçekleştirmektedir. Kooperatifler yoluyla iş ve emeğin değerlendirilmesini sağlamak gibi, önemli faaliyetlerin içindedir. Ayrıca, toplumumuz fertlerinin trafik konusunda eğitilmelerini ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. TŞOF; ifa edilen hizmetin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, trafik kazalarının azaltılması şoför esnafının sorunlarının çözümü, gerekli mevzuat değişiklik ve düzenlemelerin yapılmasını sağlamak amacıyla, başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere; Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde faaliyetlerini sürdürmektedir.”

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN