Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy TSO Meclis Salonu’nda Perşembe günü saat 16.00 düzenlenen imza törenine Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Çolakoğlu, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Sifil ve Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Evren Kahraman katıldı.

 

BU YIL 8’İNCİSİ DÜZENLENECEK

 

Protokollerin imza altına alınmadan önce bir konuşma yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Bu sene 8’incisini düzenleyeceğimiz Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın son planlamalarının gözden geçirilmesi için bir araya gelelim dedik” dedi. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki üyelerin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin bölgedeki iş insanlarının da bu fuarda yer almasını yönetim olarak değerlendirdiklerini ifade eden Çetin, Üye olmayan firmalar için stant ücretinin 30 bin TL olduğunu söyledi. Hazırladıkları protokol kapsamında Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine 15 bin TL olarak belirlediklerini ifade etti.

 

“SADECE EKONOMİK KRİZ SEBEBİYLE BİR ARAYA GELMEYECEĞİZ”

 

Çetin, “Türkiye’nin en büyük üretim üssü olan bu bölgemizde esnaf, sanayici, tüccar birlikte kazanmak için bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Ciddi anlamda globalde yaşanan ekonomik sıkıntılar, ekonomik kriz ülkemizde de fazlasıyla yaşanmaya başladı. Sadece ekonomik kriz sebebiyle bir araya gelmeyeceğiz. İş dünyasına daha fazla katkıyı nasıl sağlayabiliriz noktasında istişareler yapmak için bir araya geleceğiz. Sadece bu kadarla da kısıtlı kalmayacağız. Biraz daha masanın etrafını genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.  

 

“YOĞUN TALEP VAR”

 

8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na bu yıl yoğun bir katılımın olacağını söyleyen Ahmet Çetin, yurt dışından da ziyaretçilerin şu anda randevu aldığını hem Balkanlardan, hem Avrupa'dan, hem Afrika'dan oldukça fazla talepler geldiğini, davetiyeler istendiğini dile getirdi.

 

“YAŞAMI KISITLAYACAK SU SORUNU VAR”

 

Çetin, “Biz de iş dünyasının daha iyi anlatılması ve burada üretilen ürünlerin yurt dışına pazarlanmasının ilk adımı olan fuarların daha dolu ve işlevsel olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Burada sadece sanayi yok, aynı zamanda ticaretin de döndüğü önemli bölgelerden biriyiz. Lakin bizi bekleyen zorluklar da var. Ülke olarak da, il olarak da, ilçe olarak da halen daha istediğimiz şekilde makro planları oluşturamadık. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde, hatta 10 yıl içerisinde ciddi olarak yaşamı kısıtlayacak olan su sorunu var. Yeraltı sularının çekilmiş olması hem tarımsal sulamada ihtiyacımız olan hem de yine sanayide ve evlerde kullanacağımız suların çok ciddi derinliklerden çıkarılmaya başlanmasını, gelecekte yaşayacağımız tehlikenin habercisi olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

HAYIRLI OLSUN

Başkan Çetin’in ardından konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül 8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın hayırlı olmasını temenni etti.  Zümbül, “Sizin ve yönetim kurulunuzun Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı olan esnafları da buraya katmanız gerçekten de olumlu bulduk. Size ve yönetiminize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“SALTANAT İLÇE”

 

Oda Başkanı Zümbül, “Çerkezköy İstanbul’a çok yakın bir saltanat ilçe. Tabi ki bizim eksiklerimiz var. En önemli kanayan yaramız Küçük Sanayi Sitesi ve muayene istasyonu. Çerkezköy’ün nüfusu 250 bin ama çevredeki gelenlerle, esnafla, iş insanlarıyla, işçilerle 500 bine yaklaşıyor. Buradaki işleri İstanbul'a veya diğer ilçelere, büyük ilçelere kaçırmamak için bu yatırımların bir an önce gelmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

“İLÇELERİMİZE ÇOK FAYDALI OLACAK BİR FUAR”

Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen ise Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Fuarın güzel bir etkinlik olduğunu ifade eden Özen, “Geçen yıl da katılmıştık. İlçemize, ilçelerimize çok faydalı olacak bir fuar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizi en çok mutlu eden Ticaret ve Sanayi Odası’nın bizim gibi küçük esnaf ve sanatkarları da bu projenin içine dahil etmesi, bize hem değer hem kıymet verildiğinin göstergesidir. Onun için de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu tüm etkinliklere sonsuz desteğimizin olacağının sözünü veriyoruz. İnşallah fuarda da üzerimize düşen neyse yapacağız” diye konuştu.

 

“BAYAĞI YOL KAT ETTİK”

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Çolakoğlu ise, “8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı bölgemize hayırlı olsun. Biz de Ziraat Odası olarak dışarıdan gelen çiftçiler bekliyoruz özellikle. Geçen sene bayağı yol kat ettik” dedi.

 

“BÖLGEMİZE SAHİP ÇIKALIM”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, “Bölgemizde coğrafi işaretli bir ürün ile ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz. Bölgemize has çeşitli ürünler var ama bizi biraz daha ön plana çıkaracak ve burası ile özdeşleşecek kızılcıktan başlayarak, kızılcıktan yapılan ürünlerin coğrafi işaret alması olabilir. Kızılpınar’ın ismi kızılcıktan geliyor. Kızılcıkpınar iken zamanla Kızılpınar olmuş. Saray bölgesinde mantarda coğrafi işaret alabiliriz. Bölgemize sahip çıkalım. İstediğiniz zaman kapımız sonuna kadar açık. İlla bizim davet etmemizi beklemeyin. Burası bu bölgenin iş dünyasına yön veren merkezi. Her zaman başımızın üstünde yeriniz var” ifadelerini kullandı.

 

“TAKİPÇİSİYİZ”

 

Küçük Sanayi Sitesi ve muayene istasyonu için de gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Çetin, bunların takipçisi olduklarını ifade etti. Sosyal sorumluluk projesi olarak başladığı oda başkanlığında göreve geldikleri ilk günden beri üretim üssü olan bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması, esnafın ve ticaretle uğraşan iş insanlarının problemlerinin çözülmesi için çalıştıklarının altını çizdi.

 

 

 

“TEDARİK ZİNCİRİNİ BÖLGEDE KURMAK İSTİYORUZ”

 

Tedarik zincirinin bölgede kurulması için de çalışmalarının devam ettiklerini vurgulayan Oda Başkanı Çetin, “Buradaki sanayicilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedarik zinciri kurulması için odamız ikili görüşmeleri yapıyor. Her tedarikçi istediği zaman büyük firmalarla görüşecek pozisyona geldi, getirmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

 

PROTOKOL İMZA ALTINA ALINDI

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çerkezköy Ziraat Odası üyelerinin indirimli olarak faydalanacağı protokol imza altına alındı. Protokol kapsamında; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 4 – 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda Esnaf ve Ziraat Odası Üyeleri için stant ücreti 15 bin TL olacak.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN