Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karar kapsamında, İran’ın başkenti Tahran’da yapılan saldırıda şehit edilen İsmail Heniyye için Cuma namazı sonrası ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de bütün camilerde salalar okundu ve Cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. 

 

 

HUTBEDE MESAJLAR VERİLDİ

 

Cuma hutbesinde de yapılan katliamlara değinilerek Tebbet Suresinden mesajlar verildi. Cuma hutbesinde en dikkat çekici cümleler ise şunlardan oluştu; “Hiçbir zulüm ve haksızlık ebedi değildir. Zalimler her ne kadar kendilerini güçlü zannetseler de mutlaka hüsrana uğrayacaklardır. Hak galip gelecek, batıl yok olacaktır. Bize düşen ise zulme asla rıza göstermemek, kötülüğe boyun eğmemektir. Umudumuzu ve cesaretimizi kaybetmeden zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olmaya devam etmektir. Yeryüzünde adalet ve iyiliğin teminatı olacak bir medeniyet inşa etmek için el ele gönül gönüle vermek, sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmektir. Unutmayalım ki, bugün, zalimlerin zulmünü devam ettirmesi Müslümanların dağınıklığından kaynaklanmaktadır. Zulmün son bulması, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesine bağlıdır.”

 

 

 

KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU

 

Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş tarafından Merkez Osmanlı Caminde, Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına ise katılım oldukça yoğundu. Siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Osmanlı Camiinin yanı sıra Çerkezköy’deki tüm camilerde Cuma namazı sonrası Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Osmanlı Camiindeki gıyabi cenaze namazı sonrası İlçe Müftüsü Çatmakaş tarafından dua da edildi.

 

 

DİYANET BAŞKANININ MESAJI

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:  “Filistin davasının büyük önderlerinden İsmail Heniyye’nin şehid edilmesi münasebetiyle ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. Yarın tüm camilerimizde sala verilecek ve Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Mekanı cennet olsun.”

 

 

 

 

BAKAN FİDAN HAMAS’A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

 

Bunların yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal’e taziye ziyaretinde bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gittiği bildirildi. Bakan Fidan, Doha’da Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ile görüşme gerçekleştirdi. Fidan, Halid Meşal'e taziyelerini iletti. Görüşmede Şehit İsmail Heniyye’nin oğullarından Abdüsselam ve Hemmam da hazır bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Bakanımız Hakan Fidan Doha’da Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal’e taziyelerini iletti" ifadesi yer aldı.

 

BİR GÜNLÜK MİLLİ YAS

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehadeti sebebiyle, (2 Ağustos Cuma) 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. İsmail Heniyye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

 

HENİYYE DOHA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

 

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Katar’ın başkenti Doha’daki İmam Abd al-Wahhab Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal, törende konuşma yaptı. Siyonistlerin suikastı sonrası şehit düşen İsmail Heniyye Katar’da kılınan cenaze namazının ardından Doha’da toprağa verildi. Heniyye’nin cenaze namazına milyonlarca Müslüman katıldı. Cenaze namazına Türkiye’den de üst düzey katılım gerçekleştirildi.

 

SAADET PARTİSİ VE İHH YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

 

Öte yandan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı yarın saat 18.00’da, İHH Çerkezköy temsilciliği de yine yarın saat 20.00’de Çerkezköy Belediye Meydanında yapılan suikastı protesto ederek açıklama yapacağı bildirildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ