Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy’de bazı toplu taşıma araçlarının özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelerde durak dışı yolcu indirip bindirmesi, trafikte aksamalara neden oluyor.

 

“DURAK HARİCİNDE İNDİ-BİNDİYE SON VERMEMİZ LAZIM”

 

Çerkezköy’de trafiğin sıkışık olduğunu belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Zaten sıkışık bir trafiğimiz var. Özellikle trafiğin aksamaması adına durak dışı yolcu indirilip bindirilmemesi gerektiğini fırsatta dile getiriyoruz. Durak haricinde indi-bindiye son vermemiz lazım. Sadece duraklarda yolcu indirilip bindirilmesi lazım. Öztrak ve Atatürk Caddeleri’nde böyle bir uygulama başlatıldı. Yolcular durakta binecek, durakta inecek. Bunu Çorlu çözdü. Bizim de çözmemiz lazım” dedi.

 

 

“VATANDAŞ ŞİKAYET EDİYOR”

 

Durak harici indi-bindinin yapılmaması konusunu her zaman, her toplantıda gündeme getirdiklerini kaydeden As, “Zaten parklanmalardan dolayı sorun yaşıyoruz, bir de minibüslerin indi-bindi yapması trafiği daha da olumsuz etkiliyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin uygulama yapması lazım. Durak harici indi bindi yapılmayacak dediğimizde vatandaş tepki gösteriyor. Vatandaş buna alışmadığı için şoförlerimiz durmadığında vatandaşlarla yüzgöz oluyor. Vatandaş Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet ediyor ve Büyükşehir Belediyesi de şoförlerimizden savunma istiyor. Bunun artık bir düzene girmesi lazım. Eğer trafiği rahatlatmak istiyorsak bunlar önemli şeyler. ‘Müsait yer’ alışkanlığını ortadan kaldırmamız lazım. Maalesef sadece bizim söylememizle olmuyor. Büyükşehir Belediyesi ‘durak harici yolcu indirip bindirene ceza uygulanacak’ diye bir karar alacak hem şoförlerimiz hem de vatandaşlarımız bu karara uyacak. Bu sorunu ancak bu şekilde çözebiliriz” diye konuştu.

 

 

“NÜFUSUMUZ ARTIYOR, YOLLARIMIZ AYNI”

 

Çerkezköy’de araç sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Mustafa As, “Güzergahlarda yeni yeni alternatifler üretmemiz lazım. Yoksa her geçen gün sıkışıp kalırız. Araç sayısı devamlı artıyor. Ama yollarımız hep aynı. Alternatif yollar üretmemiz lazım” dedi.

 

 

“AKILLI DURAK SİSTEMİ HAYATA GEÇİRİLDİ”

 

Trafik yoğunluğunun fazla olduğu Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki durakta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Akıllı Durak Sisteminin hayata geçirildiğini belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, “Uygulama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Şu an deneme aşamasında olan sistem, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara saatler ve güzergahlar konusunda ekran üzerinden yazılı olarak hizmet veriyor. Deneme amaçlı tek bir durakta hayata geçirilen uygulamanın ilerleyen süreçte diğer duraklarda yaygınlaştırılması hedefleniyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ