Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy’de tüm park ve mesire yerlerini çöplüğü çeviren sorumsuzlar şimdi de Hayribatur Caddesi üzerindeki Küçük Sanayi Sitesi’nin içinde bulunan küçük yeşil alanı kendilerine hedef olarak seçti. Küçük Sanayi Sitesi esnafını canından bezdiren sorumsuzlar gece geç saatlere kadar burada yiyip içip çöplerini bırakıp gidiyorlar. İçki de içen sorumsuzlar çilingir sofrası kurup çöplerini bırakarak kayıplara karışıyor. 

 

 

 

SABAH İŞ YERİNİ AÇAN ESNAF ŞOK YAŞIYOR

 

Sabah iş yerleri açan esnaf ise gördüğü manzara karşısında şok oluyor. Ortaya çıkan manzaranın kente yakışmadığını dile getiren esnaflar ise sorumsuzluğun bu kadarına da pes diyorlar. Yetkililerden daha fazla denetim isteyen Küçük Sanayi Sitesi esnafı, “Bizim rahatsız olduğumuz kadar yetkililerin de rahatsız olmalarını istiyoruz. Buradaki bu sorumsuzluğa bir çözüm bulsunlar” şeklinde konuşuyorlar.

 

YANLARINDAKİ ÇÖP KONTEYNERLERİ BOŞ DURUYOR

 

Park etrafında herhangi bir kamera sistemi olmadığı için de sorumsuzluğu yapanların tespit edilemediğini dile getiren çevre esnafı; “Burayı babalarının evi gibi kullananlardan biz rahatsızız. Bunu yapanların bulunup kabahatler kanununa göre cezalandırılmasını istiyoruz.

Yanı başlarında duran çöp konteynerlerine, kendi çöplerini bile atmaktan aciz olan sorumsuzların bulunup önce çevre dersi verilmesi gerektiğini belirtiyorlar. 

 

 

‘POLİS DAHA FAZLA DENETİM YAPMALI’

 

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Sudan şunları söyledi; “Burada karşılaştığımız manzara yaz aylarında sürekli oluyor. Sanayinin etrafındaki parkların tümünde aynı görüntü var. Akşam olup esnaf gittikten sonra vatandaş buraya gelip yiyip içip, ardından bu halde bırakıyor. Burada yeterince denetim yapılmadığını görüyoruz. Burada Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizden daha fazla denetim ve devriye gezilmesini talep ediyoruz. Sadece bizimle ilgili değil, sanayinin karşı tarafından ikametgahlar da var. Oradaki aileler de rahatsız. Esnaf olarak şikayetçiyiz. Kendileri eğlenmiş ama pisliğini bize bırakmış. Polisin, zabıtanın devriye gezmediği, gitmediği her yerde bu manzaralar var"

 

Haber / Şaban KARDEŞ