Gözden kaçırmayın

Şarköy’de Uluslararası 9.Resim Sempozyumu gerçekleştirildi Şarköy’de Uluslararası 9.Resim Sempozyumu gerçekleştirildi 

Yeni itfaiye istasyonu, Şarköy İstiklal Mahallesi Zambak Sokak üzerinde toplam 1.307,80 metrekare kapalı alan ve iki kat olarak inşa edilecek.

 

PROJENİN MALİYETİ 34 MİLYON 991 BİN TL OLACAK

 

Yetkililer, “555,56 metrekare inşaat yapı alanına sahip olacak olan istasyonun zemin katında 7 itfaiye aracının park edebileceği alan, giriş ve danışma bölümü, santral odası, telsiz odaları, depo alanları ve çalışanlar için çay ocağı yer alacak. Ayrıca, vardiya sorumlusu ve diğer çalışanlar için toplam 4 adet ofis bulunacak. Üst katta ise 2 ofis ve dershane, mescit, yemekhane, yatakhane ve WC ile duş bölümleri yer alacak. Proje kapsamında ayrıca 100 ton kapasiteli su deposu, 18 araçlık otopark, araç yıkama ve yağlama alanları, bir basketbol sahası ve çocuk oyun alanı da bulunacak. Bahse konu projenin maliyeti 34 milyon 991 bin TL olacak” dedi.

 

OLAYLARA MÜDAHALE KABİLİYETİ ARTACAK

 

Depreme dayanıklı olarak inşa edilecek olan modern itfaiye istasyonunun, bölgedeki güvenlik ve hizmet kalitesini ve ekiplerin olaylara müdahale kabiliyetini artıracağını kaydeden yetkililer, “Projenin en kısa sürede tamamlanarak Şarköy halkının hizmetine sunulması planlanıyor” şeklinde konuştu.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ