Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Kızılpınar’daki Kocameşe mevkiindeki Karatepe Mesire alanında oluşan manzara hem mide bulandırıyor hem de bu şehre yakışmıyor. Vatandaşların sorumsuzluğu ve yetkililerin ilgisizliğinin tavan yaptığı bu alanda oluşan görüntüleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

 

 

KADERİNE TERK EDİLMİŞ

 

Adeta kaderine terk edilen ve mesire alanı demeye bin şahidin gerektiği Karatepe Mesire Alanında çöp yığınlarının yanı sıra kent mobilyalarının da çoğu yine sorumsuz kişiler tarafından kırılmış durumda. Çöp konteyneri dururken çöplerini etrafa atan sorumsuz vatandaşların üzerine Belediyenin de ilgisizliği eklenince işte böyle manzara ortaya çıkıyor.

 

 

GAZETECİ ŞABAN KARDEŞ GÜNDEME GETİRDİ

 

Yedikleri içtikleri her şeyin atıklarını doğaya bırakan bu vatandaşlar, geride nahoş manzaralar bıraktı. Bu sorumsuzlara tepki büyürken, vatandaş belediyeden daha fazla temizlik ve denetim bekliyor. Buna benzer bölgedeki birçok sorunu gündeme getirerek çözüm bulunması noktasında yetkililere ön ayak olan Gazeteci Şaban Kardeş’in gündeme getirdiği Karatepe Mesire Alanındaki kötü görüntüler bunlarla da sınırlı kalmıyor. Mesire alanındaki kent mobilyalarının neredeyse tümünü kıran sorumsuz kişi veya kişiler betondan yapılan mangal yerlerini de kırarak zarar vermişler.

 

 

 

MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER

 

Alandaki daha önceden milyonlarca lira harcanarak yapılan sosyal tesislerin hali ise yine içler acısı. Tuvaletlerdeki kötü görüntü ise yine mide bulandıran cinsten. Devletin ve milletin parasının heba edildiği, milli servetin çöp haline geldiği bu manzaranın bir başka ürkütücü boyutu ise pislikten ve çöplerden kaynaklı oluşan sinekler. Gazeteci Şaban Kardeş ve ekibini de çekim yaparken zorlayan sinekler adım atmaya bile fırsat vermiyor.

 

 

İLGİSİZLİK VE SORUMSUZLUK

 

Neresinden bakarsanız bakın ilgisizliğin ve sorumsuzluğun aktığı Kızılpınar Kocameşe Karatepe Piknik alanın ilgi ve bakım bekliyor. Kaderine terk edilen, bu alanın bir an önce temizlenip vatandaşların hizmetine sunulması ise vatandaşlar tarafından büyük bir özlemle bekleniyor.

 

 

‘HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU OLMALI’

 

Buradaki kötü manzaraya tanıklık eden vatandaşlar ise hem belediyeye hem de bu işlemi yapanlara tepki gösteriyor. Vatandaşlar şunları söylüyor; “Çevre bilincinin artırılması ve belediyenin daha etkin temizlik önlemleri alması, bu sorunun çözümü için önemli adımlar olacaktır. Halkın doğa bilinci konusunda eğitilmesi, piknik alanlarına daha fazla çöp kutusu yerleştirilmesi ve düzenli olarak temizlik yapılması, kirlilik sorununun önüne geçebilir. Ayrıca, doğaya zarar veren davranışlarda bulunan kişilere yönelik cezai yaptırımların uygulanması da caydırıcı bir önlem olabilir. Bu sorunun çözümü için hem belediyenin hem de vatandaşların daha duyarlı ve sorumlu davranması gerekiyor. Doğanın korunması, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için hepimizin ortak sorumluluğudur.”

 

 

Haber / Faik Onur KAYA