Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Kırmızı ışıkta duran araçlardan para isteyen çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen hem bu tehlikeye hem de vatandaşın duygularını sömürmeye devam ediyor. Adeta ölüme de meydan okuyan çocuklar araçların yoğun bir şekilde geçişlerine aldırış etmeden dilenmeye devam ediyor.

 

 

 

Bazen grup halinde bulunan çocuklara, kimi vatandaşlar tepki gösterirken kimileri de para veriyor. Neredeyse her ışıkta vatandaşların karşısına çıkan duygu sömürücülerin amacı birkaç lira almak. Her geçen gün artan dilenci sayısı vatandaşı bıktırmış durumda.

 

 

Her köşe başında ve trafik ışıkları önlerinde bulunan bu dilenciler, vatandaşın canını sıkmakla kalmıyor, inandırıcılığını da kaybettiriyor. Çerkezköy’de de kimi zaman özellikle trafiğin yoğun olduğu anlarda ortaya çıkan çocuk dilenciler hem kendi can güvenliklerini ve hem de genel trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Konuya tepki gösteren vatandaşlar şunları söylüyor; “Hemen hemen bütün trafik ışıklarında dilenci çocuklar var. Bu durum bizleri çok rahatsız ettiği gibi bu kişiler araçların arasında gezinerek canlarını tehlikeye sokuyorlar.”

 

 Haber / Şaban KARDEŞ