Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Ülke genelinde sayıları hızla artan 'Üç Harfli' zincir marketlerin kaldırım ve yaya geçidi işgalleri vatandaşın sabrını taşırıyor. Gün geçtikçe büyüyen bu sorun, yayaların can güvenliğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Marketlere malzeme taşıyan kamyonların yaya geçitlerine ve kaldırımlara aldırış etmeden park etmesi, yayaların güvenliğini tehlikeye atarken, vatandaşlar yetkililerden acil müdahale bekliyor. Bu plansız ve sorumsuz davranışlar, çevredeki sakinlerin tepkisini her geçen gün daha da artırıyor. Mahalle sakinleri, üç harfli marketlerin hızlı ve düzensiz şekilde çoğalmasıyla birlikte, bu tür ihlallerin de arttığını belirtiyor. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu duruma el atarak denetimlerin sıkılaştırılmasını ve gereken önlemlerin alınmasını talep ediyor.

 

 

PLANSIZ BİR ŞEKİLDE ÇOĞALIYORLAR

 

'Üç Harfli' zincir marketlerin kaldırım ihlalleri vatandaşın can güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşlar, yaya geçitlerine ve kaldırımlara aldırış etmeden park eden kamyonlara ve yapılan kaldırım işgallerine müdahale bekliyor. Sayıları her geçen gün daha da artan, doğru dürüst bir planlama olmayan mantar gibi her yerde biten üç harfli marketlerin sorumsuz ve fütursuzca davranması ise büyük tepki alıyor.

 

 

HER YERE GELİŞİGÜZEL PARK EDİYORLAR

 

Hızla çoğalan ve gelişigüzel açılan '3 Harfli' tabir edilen zincir marketlerin, kural tanımazlıkları vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu marketlere tedarik için gelen kamyonlar, yaya geçitlerine ve kaldırımlara aldırış etmeden kaldırımı tamamen kapatıyor. Bu durum, bebek arabasıyla yoldan geçmek zorunda kalan annelerden, işlerine gitmek için kaldırım yerine yoldan gitmek zorunda kalan vatandaşlara kadar birçok kişinin can güvenliğini tehlikeye atıyor.

 

 

HER NOKTADA AYNI GÖRÜNTÜ

 

Umursamaz şoförlerin araçları gelişigüzel park etmeleri nedeniyle yoldan geçmek zorunda kalan vatandaşlar, bu durumun Çerkezköy’ün birçok noktasında her gün yaşandığını belirtiyor. Can güvenliği açısından büyük tehlike oluşturan bu durum karşısında vatandaşlar, trafik ekiplerinden müdahale bekliyor. Trafik kurallarına uymayan araç sürücülerinin ve kaldırım işgali yapan market tedarik kamyonlarının önlenmesi için alınacak tedbirlerin acil bir şekilde hayata geçirilmesi talep ediliyor. Bu durumun devam etmesi halinde, vatandaşlar ve özellikle yaya geçitlerini kullanmak zorunda olanlar için büyük bir risk oluşturduğu ifade ediliyor.

 

KALDIRIMLAR DELİK DEŞİK

 

Bunların yanı sıra yük indirmek için gelen araçların kaldırımlara verdiği zarar ise yürek sızlatıyor. Kaldırımlar bunlar yüzünden yürünemez hale gelirken, vatandaşın parasıyla yapılan ve milli servet niteliğindeki kaldırım taşlarının hali ise içler acısı. Vatandaşların bozulan kaldırımlar üzerinde yürürken zorlandığı bu alanlarda Belediye yetkilileri de tepkili. Zira Belediyelerin yaptığı kaldırımlar bu sorumsuzlar yüzünden tekrar bozuluyor. Vatandaşa adeta tuzak niteliğinde çukur ve tabelalarının konulduğu vidaları bırakan üç harfli zincir marketlere kim dur diyecek. Üç harfli marketlerin yanı sıra Çerkezköy genelinde birçok esnafın da aynı şekilde kaldırımları işgal etmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ