Gözden kaçırmayın

Mahallelinin su isyanı: Banyo yapamıyoruzMahallelinin su isyanı: Banyo yapamıyoruz

Çerkezköy Haber’in günlerdir gündeme getirdiği Kızılpınar’daki Kocameşe mevkiindeki Karatepe Mesire alanının içler acısı haliyle ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan açıklama geldi.

İşin aslı da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açıklamasıyla ortaya çıktı. Meğer, çöp yığınlarının yanı sıra kötü görüntüsüyle de tepki toplayan Kocameşe Karatepe Mesire Alanının bu hale gelmesinin şimdiki sorumlusu Orman İşletme Müdürlüğüymüş.

SORUMLULUK ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDE

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan ve Çerkezköy’e böyle bir alanın kazandırılmasının elzem ve ihtiyaç olduğunun belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kocameşe Piknik Alanının 31 Aralık 2023 yılı itibariyle Orman İşletme Müdürlüğüne devredildiğini kaydederek; “Çerkezköy Belediyesi olarak burada yıllardır kiracıydık. 2016-2023 yılları arasında belediyemiz bu alanda kiracı kaldı. Orman İşletme Müdürlüğü ile aramızdaki protokol bittikten sonra sorumluluk tamamen Orman İşletme Müdürlüğünü kaldı” dedi.

 

BELEDİYE OLARAK YENİDEN KİRALAMAK İSTİYORUZ

Bu alanı yeniden kiralamak için müracaatta bulunacaklarını kaydeden Akay, “Süreç devam ettiği için Kocameşe Piknik alanı ile ilgili şu anda bir işlem yapamıyoruz. Oradaki işletme hakkı tamamen Orman İşletme Müdürlüğünündür. Piknik alanının çok kötü olduğunu biliyorum. Bu alanı tekrar kiralayıp yeni bir proje yapmayı hedefliyoruz. Nasıl ki, Kartaltepe Mesire alanını kiralayıp modern bir görüntüye kavuşturarak vatandaşın hizmetine sunduysak, burada da aynı şekilde modern ve vatandaşların rahat kullanabileceği bir yere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu alanı daha önce yaptığımız kent ormanı kıvamında yapıp piknikçileri oraya aktarmak üzere mesire alanı olarak almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ