Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

 

Çerkezköy’de her hafta Perşembe ve Pazar günü kurulan Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde fiyatlar el yakmaya devam ediyor. Fiyatların yüksekliği vatandaşı mağdur ederken, Pazar’daki fiyatlar ise şu şekilde oluşuyor: Sebzelerden bamyanın kilosu 100 lira, kabak, salatalık, havuç ve limonun kilosu 30 lira olurken, patatesin kilosu 20 lira oldu. Yeşillik fiyatları aynı kalırken, son demlerini yaşayan barbunyanın fiyatı artış gösterdi. Pazarda meyve çeşitleri azalırken, incir ve üzümün kilosu 60 lira, kırmızı eriğin kilosu 30 lira ve kavunun kilosu 40 lira oldu. Bunun yanı sıra mandalinalar da tezgahta kendini göstermeye başladı. Vatandaşların kışlık için alımda yarıştığı, kışlık domatesin kilosu 15 lira olurken kırmızı biberin kilosu da 25 lira olarak tezgahta yerlerini aldı.

 

 

PAZARCI AYRI VATANDAŞ AYRI ŞİKAYETÇİ

Alım gücünün düşük olmasından şikayetçi olan pazarcılar; ‘’Fiyatlar mevsim geçişinde düşmeyecek, artmaya devam edecek. Vatandaşın alım gücü yok’’ dedi. Pazarda, alışveriş yapan vatandaşlarda alım gücünün düşük olmasından şikayetçiydi. Vatandaşlar artık ürünlerden yarım kilo hatta birer ikişer tane aldıklarını dile getirdi. Vatandaşlar Pazar çantalarını dolduramadı.

 

PAZARA OLAN İLGİ AZALDI

Alım gücünün azalması sebebiyle pazarın boş olması dikkat çekti. Pazarcılar vatandaşların pazara olan ilgisinin azalmasından kaygılıydı. Pazar fiyatları artık marketlerle yarışırken kimi vatandaşlar da zorunlu olmadıkça Pazar yerine alışveriş için marketleri tercih ettiklerinin altını çizdi.

 

Haber / Fatma ALADAĞ ASLANLI