Gözden kaçırmayın

Kitap Günleri’nde yazarlar ve kitapseverler buluşacakKitap Günleri’nde yazarlar ve kitapseverler buluşacak

Saat 15.00’da başlayan şenlikte unutulmaya yüz tutmuş geleneksek çıkrancık oyunu izleyenlere keyifli anlar yaşattı. El emeği göz emeği nuru ürünlerin sergilendiği, geleneksel lezzetlerin satıldığı stantlar yoğun ilgi görürken, 20 kazan keşkek vatandaşlara dağıtıldı. Geleneksel lezzet keşkeğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, keşkek stantları önünde kuyruk oluşturdu. Saray Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

BAŞKAN TAŞYASAN: “GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı İrfan Gündüz yaptı. Gündüz’den sonra günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Küçükyoncalı her geçen gün kentimizi tanıtmamıza katkı sağlıyor. Keşkek, UNESCO’nun somut olmayan miras listesine alındı.
Keşkek, hepinizin bildiği gibi Küçükyoncalı’da düğünlerde, asker uğurlamalarında pişirilen geçmişten günümüze kadar gelen bir geleneğimiz. Geleneklerimizin yaşatılması, kültürel değerlerimizin korunması ve yöresel ürünlerimizin tanıtılması adına keşkek şenliği bizim için çok önemli. Mahallemizin dokumaları da çok ünlü. Dokuyan Eller Atölyesi’nde kadınlarımız dayanışmanın yanında üretim de yapıyor. Bugün burada kadın emeği, alın teri var. Kadın emeği bizim için çok değerli. Belediyemize gelen misafirlerimize dokuma ürünleri hediye ederek kadınlarımıza destek oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle üretimi ve fikriyle her zaman şenlikte yer alan, canla başla çalışan Dokuyan Eller Ekibi’ndeki kadınlarımıza, muhtarımıza ve şenlikte emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.  Şenliğimizin yıllarca sürmesini ve gelecek kuşaklara aktarılmasını temenni ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde nice şenliklerde buluşmak dileğiyle iyi eğlenceler diliyorum.” Başkan Taşyasan’dan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Saray Kaymakamı Refik Özsoy da günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

 

 

 


KÜÇÜKYONCALI’YA MÜZİK ZİYAFETİ SUNDULAR


Keşkek Şenliği programı Hasan Hasanoğlu, Osman Öztekin ve Gökhan Meneşe konseri ile devam etti. 7. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’nde Küçükyoncalılı vatandaşlarla birlikte birbirinden güzel şarkılar seslendiren Hasan Hasanoğlu, Osman Öztekin ve Gökhan Meneşe Küçükyoncalı halkının kulaklarının pasını sildi. Küçükyoncalı halkından tam not alan Hasan Hasanoğlu, Osman Öztekin ve Gökhan Meneşe izleyenlerden büyük alkış aldı.


 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ


Program sonunda Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören, Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’nde büyük emek veren Dokuyan Eller ekibindeki kadınlara teşekkür ederek çiçek takdim etti. Konser sonunda sahneye gelen Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Cari, Sertaç Akgül, Saadet Partisi Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı, Saray İlçe Emniyet Müdürü Vahap Uyar, CHP Saray Belediye Meclis Üyesi Sait Nayir ve Küçükyoncalı Muhtarı İrfan Gündüz ile birlikte Gökhan Meneşe’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.


 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI


7. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’ne Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Cari, Sertaç Akgül, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Ertan İnanç, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, Saadet Partisi Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı, Saray İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Veli Uysal, Saray İlçe Emniyet Müdürü Vahap Uyar, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, Saray Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Murat Ertekin, Saray Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Fatma ALADAG ASLANLI