Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyorÇerkezköy’de başıboş köpekler tehdit oluşturuyor

Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Ağustos ayında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

43 BİN 114 GBT SORGUSU

 
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünce Ağustos ayında 450 asayiş uygulaması ve denetim faaliyeti yapılırken, Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları uygulaması kapsamında 43 bin 114 GBT sorgulaması yapıldı. Uygulamalarda 7 bin 352 araç kontrol edilirken, bin 890 araca işlem yapıldı. 175 aranan şahıs yakalanırken, 14 adet tabanca ve 19.50 gram uyuşturucu ele geçirildi. Gençlerin Korunması ve Okul Güvenliğine Yönelik Uygulama ve Denetim faaliyetleri kapsamında polis ekipleri okul önlerinde 348 GBT sorgusu yaparken, uygulamalarda 47 servis aracını ve denetlendi. Ayrıca uygulamalarda denetlenen işyerlerinden 9’una ise işlem yapıldı.

 

 

569 ARACA YASAL İŞLEM YAPILDI

 

Vatandaşların güveni için 7 gün 24 saat görevlerinin başında olan Jandarma ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam ettiğine vurgu yapıldı.  Jandarma ekipleri Ağustos ayı içinde ayrı yerlerde, 545 adet Asayiş Uygulaması ve Denetimi yaptı. Yapılan uygulamalarda 32 bin 190 Genel Bilgi Taraması (GBT)  sorgulaması yapılırken, 177 aranan şahıs da gözaltına alındı. Ayrıca, 9 bin758 araç kontrol edildi, kontrol edilen 569 araca yasal işlem yapıldı. Jandarmanın bu süre zarfında yaptığı uygulamalarda, 3 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Çerkezköy Kaymakamlığınca yapılan açıklamada bunun yanı sıra, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Ağustos ayında Gençlerin Korunması ve Okul Güvenliğine Yönelik Uygulama ve Denetim Faaliyeti yaptığı da bildirildi. Yapılan açıklamada, şüpheli görülen 4 bin 105 kişinin GBT sorgulamasının yapıldığı, 16 ayrı işyerinin de denetlendiği kaydedildi.

 

331 ŞAHIS YAKALANDI

 

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1-31 Ağustos tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında 10 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan 1 şahıs, 5 yıl ve üzeri hapis cezası olan 2 şahıs, 5 yıla kadar hapis cezası bulunan 92 şahıs, ifadesi alınmak üzere aranan 123 şahıs, para cezası olan 9 şahıs, ASAL yakalaması olan 95 şahıs ve 9 kibri (kayıp şahıs) olmak üzere toplam 331 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Çerkezköy Kaymakamlığı yaptığı açıklamada, “ 1–31 Ağustos 2024  tarihlerinde Emniyet Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın Çerkezköy ilçesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda toplam, 331 şahıs yakalanmıştır.  Operasyonlarda görev alan personellerimizi kutluyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA