Gözden kaçırmayın

Milletvekili Diktaş, Babaeski’de vatandaşlarla bir araya geldiMilletvekili Diktaş, Babaeski’de vatandaşlarla bir araya geldi

2-5 Eylül tarihleri arasında Konya Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Erkekler 80 kilogramda yarışan,  Bahçeşehir Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ozan Toytoğlu, ilk 5 maçını 2-0 kazanarak finale yükseldi; finalde ise, şanssız bir sakatlık neticesinde, şampiyonluğu kaybetti. Gümüş madalya kazanan Ozan Toytoğlu, Tekirdağ’ın Ümitler-2024’teki tek madalyasını aldı. Bununla birlikte, 20-23 Kasım 2024 tarihlerinde Bosna’da gerçekleştirilecek olan Ümitler Taekwondo Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek adına milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

KIRILMASI ZOR BİR REKORA İMZA ATTIK

Sporcusunu tebrik eden Flipper Spor Kulübü Baş Antrenörü Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz, “ En başta sporcum Ozan Toytoğlu’nu ve ailesini tebrik ve takdir ederim. Bununla birlikte, yaz döneminde onunla birebir ilgilenen, onun madalya alması için elinde geleni yapan Antrenör Oğuz Tokgöz’ü de tebrik ederim. Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, Tekirdağ şimdiye kadar 8 adet madalya kazanmış. Bunun 3 adedi ise Flipper Spor Kulübünden. Kuruluş yılımız 2008 yılı olmasına rağmen, 16 yıl gibi kısa bir süre içerisinde, 44 adet uluslararası madalya, 32 adet Türkiye Şampiyonaları madalyası, 14 adet okullararası şampiyonalarda alınan madalya, 7 adet Analig şampiyonaları madalyası, 3 adet de Üniversitelerarası şampiyonalarda alınan madalya olmak üzere, ulusal ve uluslararası alanda olmak üzere, Flipper Spor Kulübü olarak, 100. Madalyamızı kazandık ve bu alanda da kırılması zor bir rekora daha imza attık” dedi.

 

 

BAŞARI ELDE ETTİK

Tokgöz,” Sporcumuz Ozan Toytoğlu, 2015 tarihinden bu yana Flipper Spor Kulübü bünyesinde spor yapmakla birlikte, bu zamana kadar, kendisinin ulusal ve uluslararası anlamda 10 adet madalyası bulunmaktadır. Tekirdağ’da, olimpiyat anlamında ilk ve tek madalyayı da 2022 Okullar arası gençler olimpiyat şampiyonluğunda bronz madalya ile Ozan Toytoğlu almıştır. Ozan Toytoğlu’ndaki bu başarıda, dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntı mevcuttur: Kendisi, Bahçeşehir Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. Bir yandan okulundaki derslerin ağırlığı diğer yandan da, sportif bir kimliğe sahip olmanın verdiği sorumlulukla, hem okulunda hem sporunda başarılı olabilmek için, çok büyük uğraşlar vermektedir. Ümitler’de alınan bu başarı üzerine, Antrenör Oğuz Tokgöz ile yaptığımız söyleşide, başarıya giden yolda, antrenör ve sporcu arasındaki olumlu etkileşiminin önemli derecede olması gerektiğini gördük” dedi.

BİZLERİ DAHA MOTİVE EDİYOR

Tokgöz, “ Ozan Toytoğlu üniversite hayatını İstanbul’da devam ettirmesinden, Flipper Spor Kulübü’nün ise, Saray’da olmasından dolayı, okul dönemlerinde, antrenmanlarımızı yeteri kadar yapamadık. Okul bittiği zaman, Ozan bize, biz de ona inandık; yarışmaya kadar günde çift antrenmanla, onu özel olarak yarışmalara hazırladık. Antrenmanlarda, her zaman, Ümit Milli Takım’a girebilme hedefiyle canla başla çalıştık. Neticede, finale kadar olan 5 maçımızı da 2-0 gibi skorlarla almamıza rağmen, finalde, şanssız bir şekilde başımıza gelen sakatlıktan dolayı kaybettik. İkinci olduğumuz için, 20-23 Kasım 2024 tarihlerinde Bosna’da gerçekleştirilecek olan Ümitler Taekwondo Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek adına milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandık. Milli takım seçmesini kazanabilmek için, şimdiden canla başla çalışmaya başladık. 2024 yılı içerisinde, Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası’na, kulübümüzden Beyzanur Pehlivan’ı göndermiştik. Ozan Toytoğlu’nu da, Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’na sokarak, bir yıl içerisinde, hem Dünya Şampiyonası’na, hem de Avrupa Şampiyonası’na sporcu yollayarak, Tekirdağ adına, önemli bir başarıya daha imza atmak istiyoruz. Biz, Flipper Spor Kulübü olarak, bütün sporcularımızı, yarın şampiyonaya çıkacaklarmış gibi, büyük bir ciddiyet ve disiplin altında çalıştırıyoruz. Sporcu ve velilerin, bizlere inandığını ve güvendiğini söylemesi, bizleri daha da motive ediyor. Kurulduğumuzdan bu yana, bütün sporcularımızla, organizasyonlara, yalnızca, madalya kazanma amacıyla gidiyoruz.

 

Son olarak, Flipper Spor Kulübü çatısı altında iken, Tekirdağ adına 20 adet ulusal ve uluslararası madalya kazanmasıyla ülke gündeminde yer alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan ve Ümit Bayanlar 67 kilogramda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına yarışan sporcumuz Işıl Zafer’de ikinci oldu. Kendisi, aynı zamanda, 2024 Avrupa Taekwondo Çoklu Oyunları’nda ikinci olduğu için, Avrupa Ümitler Milli Takımı’nda yer almaya hak kazanmıştı. Işıl’ı da Milli Takım’da görmek, bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ