Gözden kaçırmayın

1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti1911 Çerkezköyspor’un gençleri Kapaklıspor’u mağlup etti

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Trakya Bakım Merkezi’nde 6 Şubat’ta kurum personelleri tarafından darp edilen engelli Avni Kılıçaslan, 15 Ağustos’ta tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybederken, Avni Kılıçaslan’ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan Mehmet Can Bayraktar ve Murat Saraçoğlu, 4’üncü kez hakim karşısına çıktı.

SEGBİS İLE BAĞLANDI

Tutuklu sanıklar Mehmet Can Bayraktar ve Murat Saraçoğlu, duruşmaya, tutuklu bulundukları Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda SEGBİS ile bağlanırken, sanıkların avukatları ile Avni Kılıçaslan’ın ailesi, avukatları ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Duruşmada, 8 aydır tutuklu bulunduğunu söyleyen Mehmet Can Bayraktar tahliyesini talep ederken, Murat Saraçoğlu ise “Bir diyeceğim yoktur” dedi.

 

 

AĞIR CEZA’YA GÖNDEİRLMESİNİ TALEP ETTİLER

Duruşumda aile ve ailenin avukatı davanın Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep ederken, duruşma savcısı da mütalaasında, mağdur Avni Kılıçaslan’ın 15 Ağustos’ta vefat ettiği, olayla ilgili adli raporda mağdurun meydana gelen yaralanması ile  söz konusu olay arasında nedensellik bağının tespit edildiği, mağdurun vefatı sanıkların üzerine atılı suçun mahiyetinin değişebileceği değerlendirilerek Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev ve yetki kapsamında kaldığını belirterek davanın Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti.

 

“BİR ANLIK SİNİRLE YAPTIM, PİŞMANIM”

Sanıklardan Mehmet Can Bayraktar önceki savunmalarını tekrar ederken, Murat Saraçoğlu ise bir anlık sinirle yaptığını ve pişman olduğunu söyledi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NE GÖNDERİLDİ

Mahkeme sanıklar Murat Saraçoğlu ve Mehmet Can Bayraktar’ın tutukluluk hallerinin devamına, sanıkların eyleminin ağırlaşmış yaralama suçlarını oluşturup oluşturmadığına ilişkin delillerin takdir ve değerlendirmesinin Çerkezköy 3. Asli Ceza Mahkemesi’nin görevi haricinde olup Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevi dahilinde olduğundan Çerkezköy 3. Asli Ceza Mahkemesi’nin görevsizliğine ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Haber / Şaban KARDEŞ