Gözden kaçırmayın

Kapaklıspor kadrosunu iki isimle güçlendirdiKapaklıspor kadrosunu iki isimle güçlendirdi

14 Eylül Cumartesi günü Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen Mevlid Kandili özel programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

İLAHİ VE KASİDELER OKUNDU

Ardından konuklar Gökhan Ergün ve Necmettin Ötün ilahi ve kasideler okudu. Semazen gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mevlid kandilinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. İslam dininin evrensel mesajını bizlere ulaştıran, güzel ahlak timsali, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLU; GÜZELLİKLER YOLUDUR”

Başkan Çetin, “Peygamber Efendimizin yolu; güzellikler yolu, hak, hakikat, adalet, sadakat, ahlak yoludur. O’nun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik, beraberlik yoludur. Bu yol ki; kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüştürmüştür. Efendimizin bizlere vaaz ettiği güzelliği ve doğruluğu, emaneti koruyan insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevip saymayı hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı hayatımızın düsturu haline getirmeli bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIK DEĞERLERİNDEN NASIL UZAKLAŞTIĞIMIZI GÖSTERMEKTEDİR”

Son günlerde yaşadığımız birbirinden kahredici olayların, aylardır Filistin’de yaşanan zulüm ve dünyanın farklı noktalarında yaşanan hadiseleri herkesi derinden yaraladığını vurgulayan Çetin, “Tüm bu üzücü olaylar aslında alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin evrensel mesajlarının uygulanmadığını ve insanlık değerlerinden nasıl uzaklaştığımızı göstermektedir. Güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu kutlu gecenin Peygamber Efendimizi hakkıyla anlamamıza, O’nun tüm insanlığa ilettiği evrensel mesajlarını doğru bir şekilde idrak etmemize ve uygulamamıza vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklı’da milli ve dini bayramların, özel gün ve kandillerin çeşitli etkinliklerle birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını belirten Başkan Çetin, “Tüm konuklarımıza ve bu güzel gecede bizlerle olan sizlere teşekkür ediyorum. Mevlid Kandilimizin siz kıymetli hemşehrilerimize, ilçemize, ülkemize, aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur getirmesini diliyor, kandilinizi en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisi eşliğinde sahneye geldi. Peygamber Efendimizin hayatından ve Mevlid Kandili’nin faziletinden bahseden Karataş’ın duası ile program sona erdi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, günün anısına konuklar Gökhan Ergün, Necmettin Ötün ve Prof. Dr. Mustafa Karataş’a çiçek ve plaket takdim etti.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN