Gözden kaçırmayın

Çerkezköy için tarihi fırsatı değerlendiremedikÇerkezköy için tarihi fırsatı değerlendiremedik

 

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde önceki akşam gerçekleştirilen programa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, İl Müftü Vekili Yusuf Bektaş, Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca,  Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar İş, müftülük personeli ile vatandaşlar katıldı.

 

ÇOK İYİ TANIMAK VE ONUN YOLUNDA GİTMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlarken, Merkez Osmanlı Camii müezzin kayyımı Atilla Baydoğan kuran-i kerim okudu. Programda konuşan Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, “ Yıllardan beri kainatın efendisi peygamberimizi çeşitli yönleriyle anlatmaya, insanımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Bu senede de başkanlığımız Hz. Peygamber ve şahsiyet inşası konulu konferanslar veriyor. Bu manada sevgili hocamızı konferans için Çerkezköy’e davet etti. Hadis profesörü olan hocamız bu akşam güzel bir şekilde gönlümüzü doyuracaktır. Peygamberimizi çok iyi tanımak ve onun yolunda gitmek mecburiyetindeyiz. Bu gece programımıza katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

İLAHİ DUYGULANDIRDI

Çatmakaş’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Daire Başkanlığının hazırladığı ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ konulu sinevizyon gösterildi. Abdurrahman Gürses Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu öğrencilerinden Muhammeden Eren Yüksel ‘ Gül Ahmedim’ isimli ilahiyi okurken, salonda birçok vatandaşı da söylediği ilahi ile duygulandırdı.

 

ANMA VE ANLAMA AYIDIR

Programda daha sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halil İbrahim Kutlay tarafından ‘ Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ konulu konferans verildi. Konferansında Hz.Muhammed S.A.V’nin hayatından kesitler veren Kutlay, “ Her yıl sevgili Peygamberimiz S.A.V efendimizi anma ve anlama ayıdır. Özellikle yirmi yıl içinde peygamberimizi anma yerine onu anlamaya yönelik programların yapılması çok anlamlı olmuştu. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız peygamberimizin özelliklerinden, güzelliklerinden birini gündeme taşımakta ve insanlarımızı bu konuda bilgilendirmektedir” dedi.

 

PEYGAMBERİMİZİ ÖRNE ALINIZ

Kutlay, “Cenab-ı Hak insanı belli bir psikoloji ve fizyoloji ile yaratmıştır. İnsan psikolojisinde idealizasyon mekanizması vardır. İnsan birilerini mutlaka idealize eder. İnsan olan herkesin gözünde gönlünde büyük şahsiyetler vardır. Kimi tarihi, sanatçılar, sporcuları, büyüklerimizi ve geçmişimizi  örnek alır. Bunlar manevi şahsiyetlerdir. Her insan birilerini örnek almak durumundadır. Birilerini idealize etme durumundadır. İnsanı en iyi bilen rabbimiz bize kitabımızda S.A.V efendimizi güzel örnek olarak takdim etmektedir. Örnek almak istiyorsanız, ideal bir şahsiyet görmek istiyorsanız rehber ve kılavuz istiyorsunuz sevgili Peygamberimiz S.A.V’dir” diye konuştu.

TAŞLARIN ARASINDA YAKUT GİBİDİR

Hz. Muhammed S.A.V’in 63 yıllık hayatının tamamında örnek bir kişilik sergilediğini kaydeden Kutlay, “ Kuranı canlı yaşatmıştır. Bize mükemmel bir hayat takdim etmiştir. En güzel eğitim metodları ile yetiştirmiştir. O güzel insanlar ne güzel ders aldılar ki nesiller boyunca da bu dalgalar devam etmiştir. Tane tane konuşan peygamberimiz manevi ve ahlaki değerleri ilahi ve insani değerleri en güzel takdim etmekle kalmadı icraatı ile göstermiştir. O mükemmel bir baba, eğitici, komutan, devlet reisiydi, ticaret erbabıydı, damat, kayınpederdi. Mükemmel bir insandı. Muhammed insandır ama sıradan insanlar gibi değildir. Taşların ardasındaki yakut gibidir. O kadar değerli taş ki pahası ve bedeli ölçülemeyecek kadar değerlidir. Onu seviyoruz ve sevdiğimiz için buradayız. Onu anıyoruz ve çocuklarımıza da onun isimlerini veriyoruz. Her vesilede namazda, ezanda, onun ismini andık ve anmaya da devam ediyoruz” dedi.

TARİH BOYUNCA EN BÜYÜK LİDER OLMUŞTUR

Kutlay, “ Onu ne kadar seviyorsanız o kadar Müslümansınız. O rahmet peygamberiydi. Ne kadar gönlümüzde sevgi, rahmet varsa merhametliyseniz o kadar peygamberimize yakınsınız demektir.

Efendimiz sevgiyi, rahmeti, ilmi, adaleti, insanlığı, kardeşliği, dostluğu aşılamıştır. Bu değerleri Medîne-i Münevvere'ye hakim kıldı. Birbiri ile savaşan kabileler kardeş oldu. Mekkeli ve Medinelileri kardeş yaptı. Bu kardeşlik dalga dalga dünyaya yayıldı. En çok konuşulan kişidir. Dünyanın en büyük şahsiyetidir. Tarih boyunca en büyük lider, örnek, rehber odur. Onu seviyoruz ama sevmek yetmiyor. Sevdiğimize uymamız gerekiyor” dedi. Konferansının ardından Türkiye Diyanet Vakfına maddi ve manevi destek veren hayırseverlere plaket takdimi yapıldı.

Haber/Faik Onur KAYA