Gözden kaçırmayın

Çerkezköy için tarihi fırsatı değerlendiremedikÇerkezköy için tarihi fırsatı değerlendiremedik

Wyndham Otel’de düzenlenen kahvaltıda konuşma gerçekleştiren Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Teşkilatımızı bugünlere getirdi. Bayrağı Uysal Altundağ devraldı. Genel başkanımız 6 aydan beri görevde. Çok şükür birlik beraberlik içinde Genel Başkanımızın teslim ettiği emaneti daha ileriye götüreceğiz” diye konuştu.

YÜZDE 20’DE SABİT OLSUN

Koçak, “ Türk-İş Konfederasyonu olarak geçtiğimiz haftalarda vergi ile ilgili mitingleri yaptık. Önümüzdeki hafta da fabrikalarda iş durdurma eylemlerimiz olacak. Ocak ayında aldığımız maaşlar aralık ayına kadar yüzde 15, 20, 30, 40 dilimine giriyor. Bizler bordrolu çalışanlar aldığımız maaşın yüzde 40’ı vergi olarak kesiliyor. Biz diyoruz ki ‘az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın’ ve sabitlensin. Yani vergilerimiz yüzde 15’ye, yüzde 20’de sabit olsun. Gerçekten şu anda baktığımız zaman arkadaşlarımız, emekçilerimiz geçinemiyor. Onların temsilcisi olarak bizler de her yerde bunu söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz.  Sendika üyelerimizi, eşlerini çocuklarıyla birlikte eğitim programları altında tatile gönderiyoruz. Üyelerimiz hem 5 yıldız otellerimizde bir hafta tatil yapma imkanı buluyorlar hem de eğitimlere katılıyorlar. Bu zamana kadar bu bölgemizde 20 binden fazla üyemiz eğitimlerden geçti. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor” dedi.

 

 

EN İYİ SÖZLEŞMEYİ BİZ YAPTIK

Koçak, “ Çerkezköy’de yeni yaptığımız Türk Metal Sendikası binasında üyelerimiz için lokal yaptık.

Orada üyelerimiz, eşleri, çocukları maç seyredip çaylarını, kahvelerini içebiliyorlar. Türk Metal Sendikası olarak Türkiye’nin en iyi sözleşmesini biz yaptık. Gerçekten üyelerimizin her zaman maddi manevi yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Kahvaltıya katılan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve Çorlu Bölge Temsilcisi Nevzat Kavlak ise gazetecilerle toplantıda bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Haber/Şaban KARDEŞ