Gözden kaçırmayın

Pazar günü 3 ilçede elektrik kesintisi yaşanacakPazar günü 3 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak

Vahap Akay’ın açıklamalarından birkaç gün sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, Kapaklı Yıldızkent Köprülü Kavşağı ile Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı yolunun açılışı için Kapaklı’ya gelmesi, Çerkezköy’de Tugay Kavşağı başta olmak üzere Karayollarının sorumluluk alanındaki trafik sorunlarının birinci ağızdan kendisine iletilmesi için de tarihi bir fırsattı. Ancak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın, dün Kapaklı’da Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla düzenlenen açılış törenine katılmaması “Çerkezköy ayağına gelen tarihi fırsatı değerlendiremedi” şeklinde yorumlandı.

4 SAATTEN 1.5 SAATE DÜŞECEK

Açılışta Çerkezköy’ü de ilgilendiren hızlı tren projesinin son durumu hakkında bilgi veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “ 44 kilometresi Tekirdağ’dan geçen 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi ile Tekirdağ’ı İpek Demiryolu güzergâhının önemli merkezlerinden biri haline de getireceğiz. Proje kapsamında Çerkezköy’de yeni yolcu ve yük istasyonu inşa edeceğiz.

Projenin tamamlanmasıyla; mevcut hat kapasitesini 4 kat arttıracağız. Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1.5 saate; yük taşıma süresini ise 6.5 saatten 2.5 saate düşüreceğiz. Hattın hizmete alınmasıyla birlikte gelişmeye başlayacak ticari hareketlilik bölge insanımızın ve ülkemiz ekonomisine, kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Kimsenin şüphesi olmasın ki Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Vizyonu’muzu rehber edinerek, Tekirdağ’ın ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları atacağız” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ