Gözden kaçırmayın

Öldürmek için daha öncede plan yapmışlarÖldürmek için daha öncede plan yapmışlar

Kapaklı Bahçeağıl Mahallesi’nde Pazar günü yapı kimyasalları ve yalıtım malzemesi üreten fabrikada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede tüm fabrikayı sarmıştı. Sık sık patlamaların meydana geldiği fabrikada parfüm kutuları çevreye sıçradı. Yangının sıçradığı bir evde hafif hasar meydana gelirken, fabrika yangını itfaiye ekiplerinin 2 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alınmıştı.

 

FABRİKA ÇEVRESİNDE NÖBET TUTTULAR

Yangını korkulu gözlerle izleyen mahalle sakinlerinin, itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının ardından da fabrikada ikinci bir yangının yaşanma ihtimaline karşın fabrika yetkilileri ile gece boyunca fabrika çevresinde nöbet tuttuğu öğrenildi.

 

Vatandaşlar köy merkezine yakın olan fabrikada meydana gelen yangına zamanında müdahaleleri ve özverili çalışmalarından dolayı da itfaiye ekiplerine teşekkür ettiler.

 

ENKAZA DÖNDÜ

Gün aydınlandığında, fabrikanın büyük bölümünün yandığı net bir şekilde görüldü. Yangın sırasında fabrika önünde park halindeki bir kamyonet ve GSM şirketine ait bir baz istasyonu da alevlerden nasibini alarak kullanılamaz hale geldi. Yetkililer, yangın sonrası hasar tespit tutanağını tutarken, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Haber / Faik Onur KAYA