Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de 109 kilogram kaçak tütün ele geçirildiÇerkezköy’de 109 kilogram kaçak tütün ele geçirildi

Bu gibi haberin sosyal medyada yayılmasının ardından belediyenin telefon yağmuruna tutulduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ 12 yıl önce Çerkezköy’de yapılan bir haberi bugün olacakmış gibi yayınlayan kişilere anlam veremiyorum. Su kesintilerini belediyemiz ve TESKİ’nin internet sitelerinde anlık olarak takip edebilirsiniz. Vatandaşlarımızın sosyal medyada paylaşılan asılsız haberlere riayet etmelerini istiyorum” dedi.

HEM ÇALIYORLAR HEM ÇARPITIYORLAR 

Sosyal medyada terör estirenlere tepki gösteren gazeteci Şaban Kardeş ise “Çerkezköy’ün ilk günlük gazetesi olmanın sorumluğu ve bilinciyle yaklaşık 20 yıldır her gün doğru, ilkeli ve tarafsız şekilde haberleri sizlerle paylaşıyoruz. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte bazı sorumsuz art niyetli insanlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla adeta medya terörü yaratıyor. İşte bunun bir göstergesi de 2012 yılında dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem zamanında yapılan ‘ Çerkezköy’de 36 saat boyunca su olmayacak’ haberi oldu. O dönem yaptığımız haberi bugün gruplarda paylaşan art niyetli insanlar ve okuduğunu anlamaktan bir haber insanlar sayesinde medya terörüne kurban edilmeye çalışılıyoruz. Sözde ana hat değişeceği ve üç gün boyunca su verilemeyeceği iddiası gündemi karıştırdı. Sabahtan bu yana hem belediyeyi hem TESKİ’yi hem de bizleri arayan vatandaşlar bu haberin doğrululuğunu soruyorlar. Haberimizi hem çalıyorlar hem de çarpıtıyorlar” dedi.

MEDYA TERÖRÜ YARATTILAR

Kardeş, “ Paylaşılan resimde haberi bizim yaptığımız yazıyor. Haber doğru ama 2012 yılında yapılan haberi bugün olmuş gibi sosyal medya hesaplarında ve çeşitli gruplarda paylaşmanın kime ne faydası var. Medya terörü yaratmaya çalışanlara cevabız ise ‘ bu yaptığınız ne insanlığa, ne ahlaka ne de hukuka sığar’ olur. Lütfen sosyal medyada gördüğünüz haberlere inanmayınız. Biz tüm haberlerimizde tarih veriyoruz. Art niyetli insanlar bunu paylaşınca da trajikomik olay ortaya çıkıyor. Bu haber 12 yıl önceye ait bir haberdir. Sosyal medya üzerinden terör yaratmaya çalışan art niyetleri insanlara seslenmek istiyorum. Gerçek medyanın, sorumluluk sahibi gazete ve gazetecilerin yaptıklarıyla ne olduğu belli olmayan insanların sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıklarını lütfen birbirlerine karıştırmayın” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA