Gözden kaçırmayın

Erçin Belediye Başkan Yardımcısı olduErçin Belediye Başkan Yardımcısı oldu

Özellikle sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler ve akşam saatlerinde evlerine dönen vatandaşlar, bölgedeki ışıklandırmanın yetersizliği nedeniyle hem güvenlik hem de konfor açısından zorluklar yaşıyor. Bölgeden gelen şikâyetler, karanlık nedeniyle öğrencilerin okul çevresinde ve eve dönüş yolunda korku yaşadığına dikkat çekiyor. Vatandaşlar, çocuklarının güvenliği konusunda endişelenirken, ışıklandırmanın yetersiz kalması yüzünden kaza riskinin de arttığına dikkat çekiyor.

AYDINLIK GELECEĞİMİZ KARANLIĞA MAHKÛM EDİLİYOR

Ambardere’de yaşayan veya okullara çocuklarını gönderen aileler, yetkililerden acilen bu soruna çözüm bulunmasını talep ediyor. "Aydınlık geleceğimizin karanlığa mahkûm edilmesine göz yumulmamalı," diyen mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek bölgede acil ışıklandırma çalışmaları yapılması gerektiğini ifade etti. Işıklandırma sorunun güvenlik açısından da ciddi riskler taşıdığını kaydeden vatandaşlar, “ Geceleri karanlıkta kalan yollar ve okul çevresindeki alanlar, hırsızlık, gasp ve diğer suç faaliyetleri için uygun ortam yaratıyor” diyerek kış aylarında havanın erken kararmasıyla birlikte öğrencilerin eve dönüş saatlerinde bu durumun daha da tehlikeli bir hale geleceğini ifade etti.

ACİL ÖNLEM ALINSIN

Ambardere’de yaşanan ışıklandırma sorununun çözülmesi için başta Çerkezköy Kaymakamlığı olmak üzere belediye ve ilgili kurumlara çağrıda bulunan vatandaşlar, güvenlik için acil önlem alınması gerektiğini ifade etti. "Çocuklarımızı okula gönderirken endişe duymak istemiyoruz, Tugay Kavşağından başlayan ışıklandırma çalışması İmam Hatip Lisesine kadar varken, o bölgeden Özel Doğaiçi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine kadar olan yol zifiri karanlık içendedir" diyen veliler, bu çağrının bir an önce duyulmasını ve bölgenin karanlıktan kurtarılmasını umut ediyor.

Haber/Şaban KARDEŞ