Gözden kaçırmayın

Erçin Belediye Başkan Yardımcısı olduErçin Belediye Başkan Yardımcısı oldu

DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Ozan Varan, devlet dairelerinin ve okulların taşınmasıyla birlikte zaten zor günler geçiren Süleymanpaşa çarşı esnafının, kent lokantasının bu bölgede açılmasıyla daha da sıkıntıya gireceğini ifade etti. Varan, çarşının sosyal ve ekonomik hayatına önemli bir katkı sağlayan vatandaşların uğrak yeri olan bu bölgenin, Kent Lokantası ile canlılığını kaybedeceğini dile getirdi.

AYDOĞDU VE ÇINARLI’YA DAHA UYGUN

Varan, Kent Lokantası’nın çevresindeki restoran ve lokantaların işletme sahipleri ve çalışanlarının, bu projeyle büyük ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalacağını ifade etti. Kent Lokantası’nın faaliyete geçmesiyle yerel esnafın ciddi bir müşteri kaybına uğrayacağını öngördüğünü kaydetti. Kent Lokantası’nın dar gelirli, işçi ve emekli kesime hitap edeceğini belirten Varan, bu nedenle projenin Süleymanpaşa merkez yerine, vatandaşların daha kolay ulaşabileceği Aydoğdu ya da Çınarlı gibi bölgelere yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.

NEDEN BURAYA YAPILMAK İSTENİYOR

Varan son olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin esnafın tepkisine rağmen bu projeyi hayata geçirmek istediğini öne sürerek, "Neden Kent Lokantası, İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki, personeli olan ve kiracısı bulunmayan mevcut bir kafe yerine, çarşının bu hassas bölgesine yapılmak isteniyor? “ dedi. Büyükşehir Belediyesini uyaran Varan, Süleymanpaşa'da yaşayan tüm siyasi partilere, Lokantacılar Odası’na ve Kahveciler Odası’na duruma müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN